Connect with us

Încă o tentativă pentru un nou PUG la Iași: ce firma va reglementa cele mai importante zone?

Local

Încă o tentativă pentru un nou PUG la Iași: ce firma va reglementa cele mai importante zone?

Primăria a primit două oferte la licitația privind întocmirea planurilor urbanistice zonale aferente zonei Centrale și zonei Sărărie. Cele două documentații vor face parte din noul Plan Urbanistic General al Iașului, document strategic în urbanism. În prezent, Iașul se ghidează după un PUG aprobat în secolul trecut, respectiv în anul 1999.

Pentru zona centrală, în cazul căruia contractul are o valoare estimată de 4,4 milioane lei, la procedură participă un singur ofertant: o asocierea condusă de firma ieșeană Arc Design și din care mai fac parte KXL Studio, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Cumulus Architecture. Arc Design este deținută de arhitectul ieșean Paul Filip Ciobănașu.

Zona centrală cuprinde 18 situri arhelogice și 221 monumente istorice, iar terenurile sunt în suprafață totală de 186 hectare. Unul dintre situri („Centrul istoric și Curtea Domnească”) are o suprafață de 368 ha și va fi analizat integral în cadrului studiului de fundamentare istorico-științific al zonei centrale.

În cazul contractului pentru zona Sărărie, cu o valoare estimată la 1,2 milioane lei, asocierea menționată mai sus are un concurent: firma Total Business Land din jud. Alba. Această societate a început de curând să-și facă simțită prezența la Iași. Unul dintre contractele recent semnate face referire la proiectarea parcului industrial din Holboca. Planul urbanistic Sărărie va reglementa din punct vedere urbanistic o suprafață totală de 40 ha.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top