Connect with us

În sfârșit: Contractul de proiectare, faza PUZ, a parcului industrial Holboca a fost semnat după trei licitații

Zona unde va fi amenajat parcul

Proiecte publice

În sfârșit: Contractul de proiectare, faza PUZ, a parcului industrial Holboca a fost semnat după trei licitații

Consiliul Județean (CJ) a semnat contractul pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal aferent proiectului de amenajare a unui parc industrial în Holboca, după trei licitații organizate de autoritate: contractul a fost încheiat cu firma care, anterior, fusese respinsă la precedentele două proceduri.

Potrivit informațiilor disponibile în sistemul electronic de achiziții publice, firma Total Business Land SRL, din județul Alba, va încasa aproape 150.000 lei, fără TVA, pentru realizarea documentației.

Amplasamentul terenului: estimare APIX.ro în baza unor informații furnizate de CJ – forma terenului ar putea fi diferită

Pe acest amplasament, situat în apropiere de DJ 248 D, vor fi construite o clădire administrativă, hale de producţie şi depozitare, zone verzi şi infrastructura de drumuri, apă, gaz şi electricitate.

„Suntem într-un moment important pentru Consiliul Județean, în condițiile în care de la începutul mandatului am stabilit ca prioritate implicarea CJ în structurile de sprijinire a afacerilor, atât prin asigurarea finanțării Parcului Industrial de la Lețcani, care astăzi este în execuție, cât și prin identificarea de noi locații pentru parcuri industriale. Următorul pas a fost acela de a ne consulta cu primarii pentru a identifica astfel de locații, iar Primăria Holboca este una dintre cele care au venit în întâmpinarea noastră. Și iată-ne, astăzi, la momentul în care facem primii pași pentru edificarea Parcului Industrial Holboca”, a declarat Marius Sorin Dangă, vicepreședinte al CJ.

Compania va întocmi, în termen de 3 luni, următoarele acte:

  • Studiu topografic cu viza OCPI.
  • Studiu geotehnic verificat Af.
  • Documentații suport necesare obținerii avizelor solicitate prin certificatul de urbanism.
  • Studiu de oportunitate.
  • Documentația PUZ – Parc industrial Holboca.

Investiția de la parcul industrial Holboca este estimată la circa 35 milioane lei. Parcul va fi amenajat pe un teren cu o suprafață de circa 30 hectare, amplasamentul fiind adiacent drumului județean DJ 248D și căii ferate magistrale București – Iași – Ungheni.

Administrația județeană a preluat terenul de la comuna Holboca, în 2019, pentru o perioadă de 49 de ani în vederea realizării parcului industrial, acordul de parteneriat între cele două entități fiind parafat în vara aceluiași an.

„Prin înființarea acestei zone industriale, instrument cheie pentru impulsionarea mediului de afaceri județean și local, se urmărește creșterea atractivității locației pentru investiții în activități economice, crearea de noi locuri de muncă, creșterea gradului de competitivitate economică, atragerea investițiilor autohtone și străine și atragerea de noi resurse”, este explicația CJ pentru realizarea parcului.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top