Connect with us

Internet wireless în toate autobuzele și tramvaiele din Iași

Sistemul ar urma să devină funcțional în luna februarie

Utile

Internet wireless în toate autobuzele și tramvaiele din Iași

Compania de Transport Public (CTP) dotează în această perioadă toate mijloacele de transport cu echipamente ce vor asigura călătorilor acces liber la internet prin sistem wireless, scrie „Ziarul de Iași”.

În acest sens, CTP a încheiat un contract cu compania Orange la sfârşitul anului trecut. În fiecare tramvai şi autobuz este instalat un router wireless, iar serviciul de internet mobil va fi cu acces nelimitat.

Parcul activ al CTP cuprinde circa 250 de mijloace de transport. Serviciile de date mobile vor fi asigurate la parametri maximi de performanţă, iar conectivitatea va fi 4G pe raza municipiului Iaşi şi 3G pe zona metropolitană. Echipamentele vor rămâne în proprietatea furnizorului pe toată durata contractului. Din informaţiile publicate în SICAP (sistemul naţional de transparentizare a achiziţiilor publice) rezultă că sistemul ar putea fi funcţional până la mijlocul lunii februarie.

CTP va avea la dispoziţie şi o platformă de interpretare şi analiză a datelor colectate prin intermediul sistemului, prin care va putea consulta informaţii precum: numărul total de utilizatori conectaţi în fiecare moment şi istoric, statistici cu referire la vârsta şi sexul utilizatorilor (astfel de date sunt colectate în momentul conectării), statistici privind localitatea din care provin utilizatorii, sistemul de operare folosite şi rapoarte anonime privind site-urile accesate, aplicaţii utilizate sau ameninţările de securitate detectate.

Mai multe detalii în „Ziarul de Iași”

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

To Top