Connect with us

PUG-ul Iașului ia calea Bucureștiului pentru avizare

PUG-ul aflat în vigoare datează in 1997

Utile

PUG-ul Iașului ia calea Bucureștiului pentru avizare

Planul Urbanistic General (PUG) intră pe ultima sută de metri în procesul de avizare. După o așteptare de aproape un an, Comisia zonală a monumentelor istorice a trimis către Primărie punctul de vedere cu referire la documentația urbanistică. Până la sfârșitul acestei luni, PUG-ul va fi trimis la Ministerul Culturii, unul dintre ultimii pași care trebuie îndepliniți înainte de aprobarea documentației în plenul Consiliului Local (CL).

Municipalitatea a trimis PUG-ul pentru analiză în Comisie în mai 2018, dar abia în două şedinţe din luna iulie documentaţia a fost studiată. Pe parcursul anului trecut, Comisia a trecut printr-o serie de schimbări, inclusiv la nivel de componenţă şi mod de lucru în baza unor noi reglementări. În schimb, de câteva luni, situaţia a reintrat în normal. „Decizia Comisei: se va înainta (documentaţia, n.r.) la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale cu observaţiile Comisiei zonale a monumentelor istorice“, este concluzia Comisiei cu privire la actualizarea PUG-ului şi detalierea acestuia prin planuri urbanistice zonale.

Comisia nu trebuie să dea aviz, ci doar un punct de vedere. Ei au făcut acum ceea ce spunem noi încă din mai 2018“, a declarat viceprimarul Radu Botez pentru „Ziarul de Iași”, edilul fiind responsabil pe procedura de avizare a PUG.

Documentaţia urbanistică este finalizată încă din anul 2015, moment în care a intrat în procedura laborioasă de avizare. Mai multe studii au necesitat actualizare întrucât prima variantă a PUG-ului actualizat a fost finalizată în 2012. De-a lungul anilor, Primăria a profitat de noi reglementări stabilite „peste noapte“ la guvern, în prezent actualul PUG putând fi prelungit până nu mai departe de anul 2023. Tergiversarea actualizării documentaţiei a stârnit şi numeroase conflicte politice, în condiţiile în care consilierii locali ai PNL refuză să dea undă verde proiectelor urbanistice propuse persoane particulare până la aprobarea noului PUG. Reglementările actuale din PUG au fost stabilite încă din anul 1997, respectiv acum peste 20 ani, în contextul în care, în mod normal, o astfel de documentaţie are o valabilitate de doar 10 ani.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top