Connect with us

Linia Iași – Dancu va fi reabilitată și pe sectorul de pe raza comunei Holboca

Rondul din Dancu

Proiecte publice

Linia Iași – Dancu va fi reabilitată și pe sectorul de pe raza comunei Holboca

Primăria a lansat licitația pentru reabilitarea căii de rulare Iași – Dancu pe sectorul de la limita administrativă a orașului și până la rondul din comuna învecinată. În total, este vorba despre 650 metri liniari de cale simplă, iar valoarea contractului se ridică la 11,6 milioane lei.

Lucrările mai prevăd amenajarea a două staţii, realizarea de branşamente pentru dispeceratul de la rond Dancu şi realizarea de benzi dedicate transportului public prin introducerea de butoni stradali care asigură separarea fizică a căii de rulare a tramvaiul de traficul rutier.

Termenul de execuție este de 6 luni, fondurile fiind asigurate de la bugetul local. Astfel se creează premisele ca linia Iași – Dancu să fie dată în folosință pe parcursul anului viitor pe toată lungimea sa: în prezent, firma Conest reabilitează sectorul de pe raza administrativă a mun. Iași, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană accesat de Primărie. În acest caz, lucrările vizează refacerea a 2.460 metri cale dublă, alături de reabilitarea podului Ciurchi II (275 mp), construirea a opt staţii de transport public, modernizarea trotuarelor (9.350 mp) şi reabilitarea zonelor verzi (1.775 mp).

În cadrul unei alte licitaţii, la care a fost desemnat recent câştigătorul (în prezent fiind perioada de contestaţii), Primăria va contracta o firmă (Conest şi Geiger Transilvania sunt ofertanţii) pentru reabilitarea străzii Aurel Vlaicu. Pentru acest proiect, valoarea estimată a lucrărilor ajunge la 13,2 milioane lei, fără TVA. Strada va fi modernizată pe toată lungimea ei, atât pe sectorul cu linie de tramvai (2.367 metri), cât şi pe cel fără cale de rulare (538 metri).

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top