Connect with us

Încă o licitație câștigată de Conest la Primăria Iași: un milion de lei pentru iluminat arhitectural

Proiecte publice

Încă o licitație câștigată de Conest la Primăria Iași: un milion de lei pentru iluminat arhitectural

Constructorul Conest continuă să fie principalul contractor al Primăriei Iași: recent, firma a semnat un contract cu municipalitatea pentru realizarea sistemului de iluminat arhitectural la Ansamblul Mănăstirii Frumoasa. Tot Conest a fost firma care a realizat și lucrările de restaurare a ansamblului (21 milioane lei).

La licitația organizată de către Primărie pentru iluminatul arhitectural au participat trei firme: Conest, L&M și General Tehnic, toate fiind companii din Iași. În urma procedurii, Conest și-a adjudecat contractul pentru o sumă de aproape 830.000 lei (fără TVA), respectiv cu circa 2% mai puțin față de valoarea estimată inițial de autoritatea contractantă.

Conform documentației de atribuire, sistemul de iluminat arhitectural va fi disponibil în întreg ansamblul: Biserica „Sf. Voievozi”, Palatul de pe ziduri, Palatul pentru femei, Turnul clopotniță și zidul de incintă.

„Toate proiectoarele au surse LED și au fost amplsate de jur-împrejurul clădirilor, sub căciula zidului de incintă, iar pentru turlele bisericii și a turnului clopotniță s-au prevăzut proiectoare pe stâlpii metalici suplii, cu înălțime de 1 m (12 stâlpi), integrați în spațiile cu multă vegetație. Montarea corpurilor de iluminat pe fațada clădirilor nu constituie o soluție agreată”, se precizează în caietul de sarcini.

În acest an, Conest și-a adjudecat și alte licitații organizate de către Primăria Iași:

În perioada noiembrie 2018 – decembrie 2021, Conest a semnat cu Primăria Iași contracte în valoare de 136 milioane lei (fără TVA), iar cele mai importante proiecte vizează reabilitarea de căi de rulare și modernizarea de străzi.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top