Connect with us

Lista străzilor unde vor începe primele lucrări din acest an: au fost semnate deja două contracte

Local

Lista străzilor unde vor începe primele lucrări din acest an: au fost semnate deja două contracte

Primăria Iași a semnat primele două contracte de lucrări din acest an pentru refacerea infrastructurii rutiere. Toamna trecută, municipalitatea a lansat patru licitații în acest sens, dar celelalte două proceduri încă nu au fost încă finalizate.

Primul contract din acest an a fost semnat, cum altfel, cu firma Conest, principala companie „abonată” la banii publici ai Iașului. Conest va reabilitate str. Aurel Vlaicu pe toată lungimea sa (3 km, inclusiv sectorul fără cale de rulare) pentru aproape 10 milioane lei, fără TVA. Conest s-a impus la licitație în fața societății Geiger Transilvania, iar valoarea estimată inițial de Primărie pentru lucrări se ridica la 13,2 milioane lei.

Amintim că Conest are în derulare lucrările la calea de rulare Iași – Dancu, până la limita administrativă a municipiului, în cadrul unui proiect distinct. Anul trecut, Primăria anunța că lucrările la linie urmau să fie finalizate până la sfârșitul anului 2021. Acest contract are o valoare de peste 45 milioane lei: lucrările au început încă din iulie 2019.

Până pe 14 ianuarie vor fi deschise ofertele pentru tronsonul de cale de rulare între limita administrativă a Iașului și rondul Dancu – cel mai probabil, Conest va participa și la această procedură. În acest caz, lucrările au o valoare estimată de 11,6 milioane lei.

Cel de-al doilea contract semnat de Primărie a fost încheiat cu asocierea de firme Alpenside – Concret Drum pentru modernizarea străzilor Varianta Şoseaua Rediu (596 metri), Lupiţei (466 m), Albineţ (939 m) şi Hotin (769 m). În acest caz, valoarea contractului este de aproape 9 milioane lei.

Celelalte două licitații în cazul cărora trebuie semnate contracte sunt:

  • refacerea străzilor: Dr. Vicol, George Coșbuc, Alexandru Vlahuță, D. Cantacuzino, Simion Bărnuțiu și stradela Sofia Nădejde. Câștigătorul a fost stabilit pe 30 decembrie, dar Primăria încă nu a semnat contractul, fiind obligată să aștepte trecerea perioadei de contestații (vezi cine sunt ofertanții)
  • refacerea străzilor Văscăuțeanu, Victor Babeș, Aleea Copou, Titu Maiorescu, Nicolae Istrati, Turcu, Ion Roată și șos. Munteni. Termenul maxim pentru stabilirea câștigătorului este 17 ianuarie (vezi cine sunt ofertanții)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top