Connect with us

Nicolina: Banda unică pentru transportul public a fost prelungită până în capăt CUG

Local

Nicolina: Banda unică pentru transportul public a fost prelungită până în capăt CUG

Primăria a finalizat lucrările pentru prelungirea benzii dedicate transportului public din Nicolina până în rond CUG, iar, în prezent, tramvaiele și autobuzele circulă pe traseul Podu Roș – capăt CUG pe calea de rulare delimitată de carosabil prin popici.

Municipalitatea a anunțat, săptămâna trecută, că această măsură a primit avizul Poliției Rutiere. Banda unică pe șoseaua Nicolina a fost creată etapizat, mai întâi din Podu Roș până la intersecția cu strada Sălciilor (de la sfârșitul lunii iulie), apoi până la Selgros (de la începutul lunii octombrie), iar efectul a fost cel urmărit: reducerea considerabilă a timpului consumat de călători în tramvaie și autobuze, în special la orele de vârf.

Sursă foto: Primăria Iași

Cu toate că pe prima bandă a ambelor sensuri a fost interzisă parcarea, inclusiv în fotografia postată de municipalitate se pot observa mașini parcate la trotuar. Săptămâna trecută, Primăria spunea că va elibera prima bandă de autovehicule.

„La intrarea pe culoarul unic va fi aplicată semnalizarea rutieră verticală corespunzătoare, mai exact indicatoarele bandă rezervată circulației autovehiculelor de transport public de persoane și drum obligatoriu pentru categoria de vehicule. totodată, vor fi înlocuite indicatorul ocolire cu ocolire la peroanele de îmbarcare a călătorilor și baliză bidirecţională cu baliză direcţională care indică ocolirea obstacolului prin dreapta”, se mai precizează în comunicatul Primăriei.

Schiță furnizată de Primăria Iași
Tramvaiele nou-aduse la Iași circulă în special pe traseul spre CUG, unul dintre cele mai aglomerate din oraș

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top