Connect with us

Noi investiții în sistemul de termoficare: peste 10 mil. euro pentru refacerea rețelelor, cu lucrări în zone precum Canta, Păcurari și Metalurgie

Proiecte publice

Noi investiții în sistemul de termoficare: peste 10 mil. euro pentru refacerea rețelelor, cu lucrări în zone precum Canta, Păcurari și Metalurgie

Primăria a lansat licitația aferentă etapei a III-a de investiții în sistemul de termoficare al Iașului, fiind vorba despre un contract de peste 56 milioane lei pentru proiectare și execuție lucrări de refacerea a rețelelor. Banii sunt asigurați de UE, iar lucrările trebuie finalizate până la finalul anului 2023.

Proiectul are două componente principale: refacerea a circa 14 km de conducte termice primare (principalele zone unde vor fi executate lucrări sunt Păcurari, Canta și Metalurgie) și a circuitului de termoficare din CET I (Tudor Vladimirescu), respectiv circa 1,8 km de conducte.

Potrivit Primăriei Iași, lucrările de reabilitare vor fi realizate prin folosire de tehnologii noi, care să conductă la creşterea eficienţei energetice, în vederea livrării agentului termic la parametrii cantitativi şi calitativi solicitaţi la consumatori şi cu un impact minim asupra mediului, prin reducerea cantităţii de poluanţi.

Durata de execuție a investiției aferenta proiectului inițial este de 12 luni, din care 3 luni proiectare și 9 luni execuție. După această perioadă este prevăzută Perioada de notificare a defectelor cu o durată de 12 luni, care în condiții speciale poate fi prelungită la 24 luni.

Finanțarea investiției din cadrul proiectului: ”Reabilitare rețele termice, sistem termoficare în Municipiul Iași, pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană – Etapa a III-a” se va realiza din următoarele surse: FEDR 85%, Buget de stat 13%, Buget local 2%, la care se adaugă cheltuielile neeligibile care vor fi asigurate din bugetul local.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top