Connect with us

Noutăți la Aeroport: 135.000 pasageri în martie, încep zborurile spre Istanbul, iar Wizz alocă o nouă aeronavă la Iași

Local

Noutăți la Aeroport: 135.000 pasageri în martie, încep zborurile spre Istanbul, iar Wizz alocă o nouă aeronavă la Iași

Aeroportul Internațional Iași își confirmă statutul de pe podiumul aeroporturilor regionale: în luna martie a înregistrat un nou record de trafic – 135.000 de pasageri, acest flux fiind cel mai mare aferent primei luni de primăvară din istoria aerogării.

În același timp, sunt alte vești bune: pe 4 aprilie au început zborurile spre Istanbul, cursă care este efectuată de Wizz Air. Acest operator are 4 aerovane alocate pentru zborurile de la Iași, fiind și compania cu cele mai multe curse din capitala Moldovei, iar planurile nu se opresc aici.

Începând din luna noiembrie 2023, Wizz Air va mări baza de la Aeroportul Iași de la 4 la 5 aeronave. Anunțul vine la scurt timp după ce a fost adusă a patra aeronavă în decembrie 2022 și, așa cum am anticipat atunci, iată că, în mai puțin de un an, vom avea și a cincea aeronavă”, a anunțat, pe Facebook, directorul aerogării Romeo Vatră.

În context, amintim că Ryanair a început, la finalul lunii martie, zboruri de la Iași spre 4 destinații, în timp ce Wizz și-a închis operațiunile de la Chișinău și a crescut semnificativ frecvențele pe anumite destinații de la Iași. În paralel, Compania de Căi Ferate din Republica Moldova a început să promoveze pe Facebook faptul că există cursa de tren Chișinău – Iași care, alături de cursa CTP Gară – Aeroport, asigură un transportul pasagerilor din capitala Republicii Moldova la aerogara ieșeană.

„De câteva zile, de pe aeroportul nostru au început zborurile companiei SkyUp, în regim charter, compania aeriană națională a Ucrainei către destinații din Egipt, curse dedicate pasagerilor din Ucraina. Este benefic și pentru Iași să extindem adresabilitatea aeroportului dincolo de granițe”, a mai spus Romeo Vatră.

De asemenea, la Iași este așteptat debutul companiei SkyExpress (Grecia), dar și al noului operator românesc Air Connect, existând deja discuții în acest sens. Având în vedere introducerea zborurilor charter și a unor noi curse regulate, alături de creșterea frecvențelor pe unele destinații, vara aceasta va consemna probabil un trafic record la Aeroportul Iași din toate punctele de vedere.

În context, amintim că estimările actuale sunt că, în acest an, la Aeroportul Iași vor fi înregistrați peste 2 milioane de pasageri.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top