Connect with us

O comună a atribuit un contract cât valoarea întregului buget anual

Proiecte publice

O comună a atribuit un contract cât valoarea întregului buget anual

Firma Darcons (Neamț) va moderniza peste 11 km de drum de pe raza comunei Sinești, conform unui contract recent încheiat de companie cu autoritatea locală.

Potrivit informațiilor disponibile în sistemul electronic de achiziții publice, contractul are o valoare de 9,3 milioane lei, în condițiile în care evaluarea inițială estima un necesar de costuri de peste 12 milioane lei.

  • Anul trecut, comuna Sinești a avut venituri de 9,8 milioane lei, iar cheltuielile nu au depășit suma de 8 milioane lei. Din documentația de atribuire a contractului nu rezultă cu exactitate care este sursa de finanțare a lucrărilor, dar, cel mai probabil, este vorba despre alocări de la bugetul de stat

Licitația organizată de către Primăria Sinești a stârnit un interes major printre constructori, la procedură participând șapte ofertanți, printre aceștia numărându-se firme consacrate în domeniu din județul Iași.

Contractul prevede reabilitarea și modernizarea a 20 de tronsoane de drum sătesc, comunal și de exploatare cu o lungime cuprinsă între 41 și 730 ml. În total, circa 11,4 km.

„Ploile din ultima perioadă au colmatat șanțurile existente, ceea ce a făcut ca scurgerea apelor să se facă pe suprafața carosabilă, ducând astfel la apariția de gropi. În prezent, nu mai sunt asigurate condițiile normale desfășurării traficului rutier”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările trebuie să fie finalizate în cel mult 12 luni.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top