Connect with us

O cunoscută companie ieșeană își construiește un parc fotovoltaic de 2,5 milioane euro

panouri fotovoltaice

Investiții private

O cunoscută companie ieșeană își construiește un parc fotovoltaic de 2,5 milioane euro

Compania Avi Top va investi 2,5 milioane euro pentru amenajarea unui parc fotovoltaic la abatorul din zona Războieni, comuna Ion Neculce. Proiectul este în faza de obținere a avizelor necesare pentru demararea construcției, conform informațiilor APIX.ro.

Principalele obiective ale proiectului constau în diminuarea costurilor de operare prin asigurarea necesarului de energie din surse alternative, reducerea poluării, alinierea la strategia națională pentru folosirea energiilor regenerabile și folosirea rațională a resurselor naturale și a economiilor tradiționale folosite în prezent la abator pentru producerea electricității (cărbune, gaze naturale).

avitop parc fotovoltaic
Terenul pe care va fi amenajat parcul fotovoltaic – lucrările vor dura 12 luni

„Amenajarea parcului fotovoltaic va consta din instalarea a 4.160 panouri fotovoltaice, montate pe stelaje metalice fixe și protejate cu paratrăsnete împotriva supratensiunilor atmosferice. Panourile au fiecare o putere de 570 Wp”, se arată în documentația urbanistică consultată de APIX.ro.

schita parc avitop
Amplasarea panourilor

„Obiectivul investiției constă în realizarea unui parc fotovoltaic prin amplasarea pe sol a unor structuri metalice care vor susține panourile fotovoltaice. Acestea vor transforma energia radiației solare în energie electrică care va fi injectată în rețeaua locală de distribuție electrică”, se precizează în documentul citat.

Avi Top SA este o companie specializată în creșterea păsărilor și aparține familiei Apostol (Kosarom). Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de circa 140 milioane lei, la un profit net de 3,2 milioane lei și un număr mediu de 350 de angajați.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top