Connect with us

ApaVital va amenaja un parc fotovoltaic la stația de pompare din Păcurari

Local

ApaVital va amenaja un parc fotovoltaic la stația de pompare din Păcurari

ApaVital va investi circa un milion de euro pentru amenajrea unui parc fotovoltaic la stația de pompare din Păcurari, o licitație în acest sens fiind deja lansată. Centrala va avea o putere instalată de 770 KW.

„Scopul realizării parcului fotovoltaic este producerea energiei electrice prin valorificarea sursei regenerabile reprezentată de energia solară și utilizarea eficientă a unor suprafețe de teren din incinta stației de pompare, care nu pot fi utilizate tehnologic, cu consecințe benefice asupra mediului”, se precizează în caietul de sarcini.

Parcul fotovoltaic va fi amenajat pe un teren cu o suprafață de aproape 7.400 mp. Energie electrică minimă produsă este estimată la 1.046 MWh/an. „Această cantitate de energie verde va duce la anularea de emisii de bioxid de carbon evaluate la 645,5 tone/an, circa 14.948 tone pe perioada de 25 ani de funcționare a capacității”, se mai arată în documentația de atribuire a contractului.

Pe teren vor fi amplasate circa 1.400 de panouri solare. „Se propune montarea pe o structură metalică, rezistentă la coroziune, cu prindere pe blocuri prefabricate din beton sau direct în sol, funcție de situația efectivă de pe fiecare parcelă de teren alocată pentru investiție”, potrivit caietului de sarcini.

În context, amintim că ApaVital are în plan relocarea activității din Copou în Păcurari – în acest sens, operatorul a demarat un proiect pentru construirea unui nou sediu administrativ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top