Connect with us

Misavan, alături de un partener spaniol, a investit 10 milioane euro într-o fabrică în Miroslava

fabrica misavan parc industrial miroslava
Foto: Ziarul de Iași

Investiții private

Misavan, alături de un partener spaniol, a investit 10 milioane euro într-o fabrică în Miroslava

Misavan, producător de articole de curăţenie, a inaugurat noua fabrică din parcul industrial Miroslava, în parteneriat cu Químicas Quimxel Spania, după o investiție de 10 milioane euro în urma căreia vor create până la 100 de locuri de muncă. Investiția a fost susținut în cote egale de cele două companii.

Investitorii spun că unitatea de producţie are o capacitate anuală de 7.200 de tone/an pe ramura detergenţi lichizi de uz casnic şi industrial, respectiv 700 de tone/an pe ramura produse cosmetice. Așa cum APIX.ro a mai relatat, investiția a demarat în 2022 şi a fost finalizat luna trecută, fiind una din cele mai moderne fabrici din acest domeniu din Europa.

Conform unui comunicat al companiei, fabrica de la Iaşi va fi un hub de producţie pentru soluţii concentrate destinate pietei interne şi Europei de Est, soluţii profesionale de curăţenie, produse de retail şi cosmetice, însă pe termen mediu şi lung va putea integra şi alte categorii de produse.

„Colaborarea dintre Misavan şi Químicas Quimxel se bazează pe un parteneriat de peste 15 ani, iar cu noua unitate de producţie se va pune accent pe dezvoltarea brandurilor Misavan, dar şi pe extinderea la nivel internaţional a produselor Quimxel şi producerea acestora într-o zonă cu un mare potenţial de dezvoltare”, conform reprezentanților Misavan.

Fabrica Quimxel România, situată în parcul industrial Miroslava, se întinde pe un teren de 12.000 mp, având o suprafaţă totală de peste 7.000 de mp. Fabrica cuprinde atât spaţiu de producţie cât şi zona de birouri şi depozit de materii prime, inclusiv o platforma pentru staţie subterană de neutralizare a apelor reziduale. Unitatea dispune şi de mixere şi reactoare de ultimă generaţie şi linii de ambalare complet automatizate. Produsele finale se transferă în zona de depozitare urmând a fi distribuite pe întreg teritoriul României şi nu numai.

  • Faptul că producătorul Quimicas Quimxel SL investeşte în România, duce la un alt nivel buna noastră colaborare din toţi aceşti ani. Este un pas înainte important pentru noi, fără a mai vorbi despre impactul social major şi pe piaţa locală a muncii. În cei 24 de ani de activitate ne-am extins permanent pe piaţa produselor şi soluţiilor de curăţenie şi igienă, atât în zona de retail, dar mai ales pe segmentul profesional. Pentru a creşte şi a livra produse performante clienţilor noştri am investit intensiv în calitatea produselor, diversificarea portofoliului de produse şi flota de distribuţie, în timp ce am acordat o atenţie sporită sustenabilităţii şi mediului înconjurător”- Ciprian Otea, CEO Misavan.

Fabrica va produce produse foarte concentrate, pentru a utiliza mai puţin plastic şi a genera mai puţin CO2. Peste 70% dintre recipiente sunt realízate din material reciclat. Toate procesele sunt atent verificate şi cu responsabilitatea protejării mediului înconjurător.

  • „Suntem o companie atentă cu tot ceea ce ţine de mediul înconjurător. Din acest motiv, toate facilităţile noastre logistice sunt adaptate cu sisteme de energie regenerabilă şi consum redus. Parteneriatul cu Misavan ne oferă perspective reale de a continua atât pe linia dezvoltării şi accederii pe noi pieţe, cât şi de a rămâne în fruntea clasamentului în ceea priveşte produsele de igienă şi curăţenie profesională. Împreună vom continua dezvoltarea şi cercetarea unor noi linii care se adaptează nevoilor viitoare ale pieţei”Vicente Gumeno, CEO Quimicas Quimxel.

Înfiinţată în anul 2000, la Iaşi, Misavan este astăzi unul dintre cei mai mari producători de articole de curăţenie şi furnizor la nivel naţional de produse profesionale şi soluţii complete de curăţenie pentru clienţii profesionali şi casnici. Misavan deţine un portofoliu de peste 1.500 produse de curăţenie, menaj, hârtie, dispensare, produse de unică folosinţă şi ambalare.

În 2023, cifra de afaceri a companiei a fost de aproape 156 de milioane de lei, în creştere cu 9% faţă de anul anterior. Conducerea Misavan anticipează o creştere şi pentru anul în curs, odată cu lansarea unor produse noi şi cu mutarea în noua unitate de producţie. Cu peste 350 de angajaţi la nivel naţional, Misavan deţine, la acest moment, 12 depozite, flotă proprie de distribuţie şi acoperire pe întreg teritoriul României.

Fondată în 1988, Quimicas Quimxel este unul dintre cei mai mari producători spanioli, livrând o bogată gamă de produse de curăţenie, profesionale şi pentru uz casnic, în peste 15 ţări din întreaga lume, cu sprijinul centrelor logistice din Europa – Portugalia, Italia, Grecia şi România – şi America -Mexic. În portofoliul Quimxel se regăsesc detergenţi şi produse ce garantează curăţenia şi igiena corectă pentru industria alimentară, hotelieră, sistemul sanitar, domenii precum construcţii, auto, industrie, spălătorie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top