Connect with us

O lucrare de 10 milioane euro din județ a fost atribuită unei asocieri de firme ieșene

Un nou sistem va fi racordat la gazoductul Ungheni

Local

O lucrare de 10 milioane euro din județ a fost atribuită unei asocieri de firme ieșene

Primăria Victoria a semnat contractul pentru realizarea unui sistem de alimentare cu gaze naturale, valoare investiției fiind de peste 46 milioane lei, fără TVA. Valoarea contractului este mai mare de circa cinci ori față de bugetul pe un an al autorității locale.

Licitația a fost atribuită asocierii de firme formată din Teoval&Co, Alrosel Project și Instal Service Technology. Fondurile necesare proiectului sunt asigurate prin intermediul Programului Național de Investiții (PNI).

La nivel județean, proiectul de la Victoria este una dintre cele mai mari investiții realizate în cadrul PNI. Potrivit documentației de atribuire a contractului, sistemul de distribuție a gazelor naturale va cuprinde toate satele comunei: Frăsuleni, Icușeni, Luceni, Sculeni, Stânca, Șendreni și Victoria.

Racordul va fi făcut la conducta de înaltă presiune România – Republica Moldova (gazoductul Ungheni). În cadrul studiului de fezabilitate, au fost luate în calcul aproape 2.000 de branșamente.

„Pentru fiecare branșament s-a luat în calcul montarea unui contor inteligent, costul acestora fiind cuprins în devizul general. Debitul calculat pentru sistemul de distribuție proiectat este de 3500 mc/h”, se arată în anunțul de licitație.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top