Connect with us

O nouă fabrică în parcul industrial Miroslava: investiția trece pragul de 10 milioane euro

Imagine din timpul construcției primei fabrici Mennekes

Investiții private

O nouă fabrică în parcul industrial Miroslava: investiția trece pragul de 10 milioane euro

Mennekes Electric SRL, lider tehnologic pe piaţa soluţiilor de încărcare a maşinilor electrice, își va extinde activitățile din parcul industrial Miroslava cu o nouă unitate care va avea drept consecință dublarea numărului actual de angajați. Miroslava este un punct important pe harta companiei germane, ale cărei produse se vând în peste 90 de țări: singurele linii de producție Mennekes din afara Germaniei se află în această comună.

În februarie 2019, APIX.ro a anunțat în exclusivitate intenția Mennekes de a construi în Miroslava o fabrică, unitatea fiind acum funcțională cu trei linii de producție, dar cu o capacitate de până la opt linii de producție. În prezent, Mennekes are 118 angajați, dar prin construirea noii fabrici va crea încă 110 locuri de muncă.

În prezent, la unitate se produc în special cabluri pentru încărcarea maşinilor electrice şi hibrid. În 2014, un încărcător de cuplare făcut de către grupul german a fost stabilit ca standard la nivel european. În afara Germaniei, singurele linii de producţie ale Mennekes se află în fabrica din Miroslava.

În urmă cu doi ani, conducerea Mennekes anunţa intenţia de extindere a fabricii, iar proiectul viza aducerea la Miroslava şi a unei divizii de staţii de încărcare auto. La începutul acestui an, producătorul german a informat Primăria Miroslava că intenționează să investească încă 10,55 milioane de euro pentru extinderea în parcul industrial.

Recent, Consiliul Local Miroslava a aprobat atribuirea a încă 16.600 mp față de cei 30.000 mp acordați în anul 2018. Autoritatea locală a oferit și o facilitate fiscală: contractul va fi încheiat cu o redevență la nivelul celei din anul 2018 (0,3 euro/mp/an) și nu la cuantumul actual (0,9 euro/mp/an). Astfel, Mennekes devine unul dintre cei mai importanți rezidenți ai parcurilor industriale din Miroslava, în condițiile în care deține 4,6 ha dintre cele 25 ha ale Parcului II (în spate la Antibiotice).

Actuala fabrică Mennekes din Miroslava

Rezidentul urmăreşte triplarea suprafeţei construite iar valoarea planificată a investiţiei este estimată la 10,55 milioane euro”, se arată într-un document suport pentru hotărârea adoptată de deliberativul local.

În cazul în care Mennekes nu ar respecta calendarul asumat pentru noua investiţie, atunci în hotărârea de CL s-a stipulat faptul că producătorul va trebui să acopere diferenţa de tarif pentru „întreaga suprafaţă de teren şi pentru întreaga perioadă de timp cuprinsă între data semnării contractului şi data începerii efective a lucrărilor aferente investiţiei, rezilierii contractului sau cedării contractului, la care se adaugă dobândă legală”.

Acesta este parcul industrial II: 4,6 ha dintre cele 25 ha sunt ale Mennekes. În ultimii ani, Primăria Miroslava a investit fonduri pentru realizarea infrastructurilor necesare (drumuri și utilități)

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top