Connect with us

O nouă licitație pentru restaurarea Casei Berthelot: ce valoare au lucrările suplimentare?

Monumentul se află în plin proces de modernizare

Repere istorice

O nouă licitație pentru restaurarea Casei Berthelot: ce valoare au lucrările suplimentare?

Primăria Iași a lansat o licitație pentru lucrări suplimentare aferent proiectului de restaurare a Casei Berthelot, noul deviz urcând valoarea proiectului cu 50%. În total, este vorba despre aproape 3 milioane lei, bani suplimentari necesari pentru finalizarea proiectului.

Companiile interesate pot depune oferte până pe 11 august, în condițiile în care, în prezent, lucrările sunt efectuate de către Iasicon, în baza unui contract încheiat în anul 2019 și care a avut o valoare de 5,9 milioane lei. Conform legii, având în vedere cuantumul lucrărilor suplimentare, Primăria nu putea încredința direct noul contract.

„Întrucât pe parcursul execuției s-au constatat mai multe probleme ale structurii de rezistență a clădirii cât și la elemenetele decorative și detaliile de arhitectură, aspecte consemnate în notele de constatare întocmite de beneficiar, constructor și proiectant, au fost emise două dispoziții de șantier. Ca urmare este necesară achiziționarea lucrărilor suplimentare”, se arată într-un raport al Primăriei.

Astfel, au fost constatate cel puțin mai multe tipuri de lucrări suplimentare, dintre care amintim: dezafectarea unor lucrări la subsol efectuate de un fost chiriaș, învelitoarea din tablă se va înlocui cu o învelitoare din titan-zinc, executarea unor profile și ornamente, desfacerea unei scări exterioare și refacerea ei (nu avea fundație) și altele.

Intenţia Primăriei este ca monumentul istoric, construit în 1910, să devină muzeu la finalizarea lucrărilor. În perioada comunistă și până recent, casa a fost locuită de chiriași ai municipalității.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Repere istorice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top