Connect with us

Parcul industrial Holboca are nevoie de raport de mediu: este amplasat într-o zonă „cu grad ridicat de umiditate”

Proiecte publice

Parcul industrial Holboca are nevoie de raport de mediu: este amplasat într-o zonă „cu grad ridicat de umiditate”

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a decis recent că pentru avizarea lucrărilor la Parcul Industrial din Holboca, Consiliul Județean (CJ) trebuie să realizeze un raport de mediu întrucât proiectul va fi derulat într-o zonă „cu grad ridicat de umiditate”.

„Consiliul Județean are obligația organizării unui grup de lucru format din reprezentanți ai titularului planului, ai autorităților competente pentru protecția mediului și pentru sănătate, ai altor autorități interesate de efectele implementării planului (DSP, GNM-CJ Iași, Apavital SA, ANAR ABA Prut Bârlad, CJ Iasi, etc) în care se va stabili domeniul și nivelul de detaliu al informațiilor ce trebuie incluse în raportul de mediu precum și analiza efectelor semnificative ale planului”, se arată în decizia APM.

În prezent, terenul de 300.000 mp este pășune, iar analiza de la nivelul APM a avut drept concluzie faptul că zona „prezintă un grad ridicat de umiditate și existența unor canale de desecare în stare avansată de degradare care preiau apele meteorice și le direcționează către emisarul natural cel mai apropiat, respectiv râul Bahlui”.

Potrivit bilanțului teritorial propus de CJ, suprafața ocupată de construcții din parc va fi despre 180.000 mp, în timp ce circulațiile, aleile și trotuarele vor ocupa aproape 45.000 mp. În același timp, spațiile libere sau plantate vor avea o suprafață de peste 75.000 mp.

În cadrul parcului ar urma să fie amenajate aproape 1.800 de locuri de parcare – acest număr este contestat de APM întrucât nu se calculează necesarul de locuri de parcare pentru suprafața desfășurată totală a terenului.

Proiectul de plan urbanistic zonal poate influenţa în mod semnificativ, prin dimensiunea și funcţiunea propusă, proiecte/activităţi existente/ propuse a fi realizate în zonă: ex. zona de locuințe, alte activităţi rezidenţiale, activităţi industriale, cât si calitatea aerului. Este necesară estimarea impactului funcțiunilor industriale propuse asupra calității aerului”, se mai arată în decizia APM.

Astfel, după ce va fi întocmit un raport de mediu, CJ va putea relua procedura de avizare a parcului industrial. În ceea ce privește parcul industrial de la Lețcani, aflat în construcție, șantierul pare abandonat.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top