Connect with us

Parteneriat pentru amenajarea Pădurii Erasmus pe un teren de 2 ha în Moara de Vânt

Spații verzi

Parteneriat pentru amenajarea Pădurii Erasmus pe un teren de 2 ha în Moara de Vânt

O inițiativă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” privind amenajarea Pădurii Erasmus pe un teren din municipiul Iași prinde contur: Primăria Iași va pune la dispoziție circa 2 hectare în Moara de Vânt, într-o zonă de versant cu risc. Suprafața se află în nord-vestul parcelei pe care Primăria o deține, respectiv spre zona Rosetti. În zonă, Primăria are peste 100 hectare și este vorba despre terenul care cuprinde, în centrul parcelei, amplasamentul pentru Spitalul Regional de Urgență.

„Această inițiativă are la bază principiile programelor de finanțare din perspectiva europeană Green prin care comunitatea trebuie să facă eforturi în vederea atingerii neutralității emisiilor de dioxid de carbon și a unui comportament mai responsabil față de mediu. Prin plantarea acestei păduri, ne dorim să încurajăm copiii, elevii, profesorii, studenții, părinții, comunitatea să discute și să învețe despre problemele de mediu”, se arată într-o adresă a UAIC, semnată de conf. univ. dr. Gianina-Ana Massari.

Potrivit adresei, UAIC are sprijinul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale pentru a planta prima pădure Erasmus, în contextul obținerii a două premii de inovație în educație la nivel european și național pentru proiectul internațional strategic Erasmus+ TELESPA – Spații inovatoare de învățare.

Fondurile necesare pentru amenajarea pădurii vor fi asigurate prin intermediul inițiativei Green, logistica și puieții de către Ocolul Silvic, iar prin intermediul unui parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean vor fi implicate unitățile școlare.

Lucrările de amenajare vor fi executate cu material forestier și floricol, adaptat climei, provenit din pepiniere și alte plantații de arbuști decorativi care, prin proprietățile lor biologice și morfologice, au o valoare estetică și ecologică și nu afectează sănătatea populației și biosistemele existente”, se arată într-un raport al Primăriei Iași.

Acordul de parteneriat între Primărie și UAIC face obiectul unui proiect de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința de luni, 27 februarie.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top