Connect with us

Pasajul subteran de la Palatul Culturii a fost aprobat, cel din Copou a fost amânat

Trafic

Pasajul subteran de la Palatul Culturii a fost aprobat, cel din Copou a fost amânat

Consilierii locali au aprobat vineri studiul de fezabilitate aferent proiectului de construire a unui pasaj subteran în zona str. Anastasie Panu, în dreptul Palatului Culturii, astfel încât zona pietonală a bld. Ștefan cel Mare să fie extinsă până la Palat și Palas. În ceea ce privește pasajul din Copou, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi pentru o mai bună fundamentare a studiilor.

Pasajul de la Palatul Culturii este proiectat să asigure funcționalitatea de trafic auto cu două benzi pe sens, incluzând și noua cale dublă de rulare pentru transportul public cu tramvaiul, cu rampa de intrare pe str. A. Panu (zona Casa Dosoftei) și cu rampa de ieșire pe str. Palat (după trecerea de pietoni).

Pasajul ar urma să aibă 70 metri, în condițiile în care rampele de acces vor fi de 270 metri, astfel că pasajul ar urma să aibă, în total, o lungime de circa 340 metri. Rampa cu intrare pe str. A. Panu are o lungime de 120 metri, iar cea de pe str. Palat 150 metri. Lățimea pasajului subteran va fi de 15 metri. Valoarea estimată a investiției: 28,4 milioane lei, fără TVA.

Proiectul a putut fi aprobat după ce și compania Iulius, care implementează Palas Campus în zona Sf. Andrei, a trimis o adresă către consilieri prin care a arătat că nu are obiecții privind pasajul, iar strada nouă ce va fi proiectată de companie pe lângă Școala „Gh. Asachi” va fi gândită să nu intre în conflict cu pasajul.

În ceea ce privește pasajul din Copou, proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea ședinței CL la propunerea executivului întrucât Comisia de urbanism a solicitat o mai bună fundamentare a studiilor tehnice. Potrivit primarului Mihai Chirica, pasajul va fi introdus din nou în plen într-o ședință viitoare.

Pasajul din Copou presupune un trafic auto continuu de tranzit de la Aleea M. Sadoveanu către bld. Carol I și în sens invers printr-o subtraversare a rondului de la Agronomie. Rampa de intrare va fi pe Aleea M. Sadoveanu din dreptul USAMV, iar cea de ieșire pe bld. Carol I în dreptul Bisericii Sf. Nicolae. Pasajul va avea o lungime de 100 metri, în condițiile în care rampele de acces vor avea 200 metri.

Ceilalți indicatori tehnici vizează: lungime stradă afectată (425 metri), suprafață asfalt nou (7.762 mp), suprafața cale tramvai nouă (1.080 mp), lungime linie nouă de tramvai (490 m), suprafață trotuare noi (294 mp) și borduri prefabricate (3.560 m). Lățimea pasajului va fi de 8 metri. Valoare estimată a investiției: 23,4 milioane lei

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top