Connect with us

Pont: 3 ha, cu deschidere la E58, concesionate cu 1 euro/mp/an

Parcul Industrial de la Lețcani are o suprafață de 18,6 ha

Proiecte publice

Pont: 3 ha, cu deschidere la E58, concesionate cu 1 euro/mp/an

Primele trei hectare ale Parcului Industrial de la Lețcani, cu deschidere la E58, vor fi scoase în acest an la concesionare. Consiliul Județean (CJ), instituție ce gestionează parcul prin firma Iași Industrial Park SRL, a decis ca prețul de pornire la licitație să fie de 1 euro/mp/an. Deocamdată, concesionările vor fi valabile pentru cel puțin 15 ani.

Citește și În țară: 79 de parcuri industriale. În Iași: 2, ambele nefuncționale

Amplasamentul parcului industrial:

Citește și La Iași un parc industrial se construiește în minimum 10 ani

Prețul de pornire la licitații va fi aprobat în ședința CJ de miercuri, 25 iulie. Suprafețele vor fi închiriate cu cel puțin 1 euro/mp/an, în condițiile în care valoarea unitară a terenului ajunge la 15 euro/mp, conform unei evaluări făcute de experți contractați de CJ. De remarcat amplasamentul bun al parcului, cu o deschidere generoasă la E58.

„Orice operator economic, persoană juridică română şi/sau străină, care funcţio­nează conform legii şi desfă­şoară activităţi economice, de cercetare ştiinţifică, de valorificare a cercetării ştiinţi­fice şi/sau de dezvoltare tehnologică, agroindustriale, logistice şi inovative, industriale şi altele, este eligibil să devină rezident în cadrul parcului industrial în urma depunerii unei solicitări. Atribuirea suprafeţelor de teren în parc se va face în urma unei licitaţii publice“, se arată într-un referat de specialitate întocmit de specialiştii CJ.

Citește și Primul parc industrial din Iași prinde contur: 46 ha cu acces la E58

Parcul Industrial de la Lețcani are o suprafață de 18,6 ha și, în perioada 20182020, estimările arată că aproximativ 9 ha vor fi concesionate, iar primele 3 ha ar urma să fie închiriate în acest an. CJ a estimat ca va investi la parcul industrial o sumă de peste 22 milioane lei.

Planul parcelar:

Parcul industrial va fi construit în partea estică a Lețcaniului și va beneficia de un gard de împrejmuire cu o lungime de 2,7 km. În incinta parcului va fi un drum interior de aproape 1 km. Potrivit studiului de fezabilitate, parcul va avea o clădire administrativă (16×19 metri, suprafață desfășurată de 621 mp) și o parcare pentru camioane (suprafață de 1.200 mp pentru 8 camioane – de menționat că fiecare rezident al parcului își va face propria parcare pentru camioane în incintă). Racordarea la rețelele de utilități se va face prin extinderea celor existente la DJ 248B și DN28.

Citește și Tu știi în ce cartier stai? Delimitarea oficială a cartierelor din Iași

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top