Connect with us

Pot începe lucrările pentru modernizarea Aeroportului Iași: nu au fost contestații la licitație/T4 va fi construit de austrieci

Proiecte publice

Pot începe lucrările pentru modernizarea Aeroportului Iași: nu au fost contestații la licitație/T4 va fi construit de austrieci

Contractul de lucrări pentru modernizarea Aeroportului Internațional Iași poate fi semnat în această săptămână, în condițiile în care licitația organizată de aerogară nu a avut contestații. Astfel, Terminalul T4, principala lucrare, va fi construit de către austriecii de la Strabag pentru suma de 327 mil. lei, fără TVA.

Strabag este una dintre cele mai cunoscute companii care au prins contracte cu statul: de la aeroporturi și până la autostrăzi și căi ferate. În anul 2020, cifra de afaceri a sucursalei românești a fost de aproape 900 milioane lei, cu un profit de peste 24 milioane lei și un număr mediu de peste 1.000 de angajați. Firma austriacă a mai efectuat lucrări la aeroportul ieșean.

Liderii asocierilor care au participat la licitația desfășurată de aerogara ieșeană sunt Strabag, Eldiclau și Bog’Art. Așa cum APIX.ro a relatat anterior din asocieri fac parte și companii ieșene (citește detalii pe subiect).

Principala componentă a proiectului de modernizare a Aeroportului vizează construirea unui nou terminal, T4. Noua facilitate va avea o suprafață construită de 10.416 mp și una desfășurată de 31.210 mp. T4 va avea o capacitate de procesare maximă de 3,3 milioane pasageri/an. Realizarea T4 va aduce și reconfigurări ale drumului de acces și a parcării existente. Alte componente prevăzute în contractul scos la licitație fac referire la echipamente de securitate, panouri fotovoltaice, un post control acces și construcții utilități (centrală termică, gospodărie de apă).

În ceea ce privește celelalte etape de modernizare a aeroportului (reconfigurare T3 pentru trafic intern, construirea unei parcări supraetajate de scurtă durată, extinderea suprafețelor de mișcare, crearea unei facilități cargo la T2, amenajarea unei parcări auto de lungă durată etc.) nu fac obiectul licitației lansate acum, ci vor face obiectul unor alte proceduri în viitor în măsura în care Aeroportul va identifica surse de finanțare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top