Proiecte publice
Prima „școală verde” din Valea Adâncă va fi construită de o asociere formată din patru firme
Primăria Miroslava a atribuit licitația pentru construirea „școlii verzi” din Valea Adâncă, proiectarea și execuția lucrărilor urmând a fi realizate pentru o sumă de 22,7 milioane lei (fără TVA), conform anunțului publicat în sistemul național de achiziții publice. Fondurile sunt asigurate prin intermediul PNRR.
Proiectul va fi implementat de asocierea de firme formată din Into SRL (lider), Dev In All SRL, Rez Vinci SRL și Magnum Construct Proiect SRL: primele trei societăți sunt din Iași, iar ultima din Ilfov. Cele patru firme vor realiza în trei luni proiectul tehnic, iar termenul pentru lucrări este 12 luni.
- Citește și A fost demarată procedura de selecție a trei administratori la parcul industrial Miroslava
Conform Primăriei Miroslava, proiectul include construirea unei clădiri după modelul Școlii Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” Miroslava. Acesta va fi realizat pe o suprafață totală de 7.240 mp, din care școala propriu-zisă va avea o suprafață construită de 1.118 mp (suprafață desfășurată: 3.354 mp).
Sunt prevăzute și amenajarea unui teren exterior de sport și realizarea de spații verzi (3.500 mp), parcare (30 locuri), alei carosabile (1.400 mp) și alei pietonale (1.150 mp). „Sunt incluse și investiții în rețelele de utilități și în asfaltarea străzilor Caisului, Gospodarilor și Ioan Joldea Vodă, artere rutiere aflate în proximitatea obiectivului”, conform unei informări a autorității locale.
Imobilul va avea un regim de înălţime parter cu 2 etaje. Fiecare nivel dispune de câte șapte săli de clasă. Pe lângă acestea, la nivelul parterului vor fi amenajate administrația, cancelaria și spațiile tehnice, iar la etaje patru laboratoare (fizică, biologie, chimie și informatică), o bibliotecă și o sală de prezentări. Totodată, școala va fi dotată cu un cabinet medical și un cabinet psihologic.
Zona principală de acces va include și un spațiu de așteptare, un spațiu expozițional și un punct de pază și control. Din acest punct va fi realizată distribuția elevilor, vizitatorilor și angajaților clădirii către restul funcțiunilor. Toate nivelurile vor dispune de spații de depozitare, grupuri sanitare și spații de circulație. Intrarea în imobil va putea fi utilizată și de persoanele cu dizabilități, în acest sens fiind prevăzută o rampă specială, iar în interior (în apropierea scării principale) fiind amplasat și un ascensor.
- Citește și Misavan va inaugura în acest an noua fabrică din Miroslava, după o investiție de 10 milioane euro
„Noua clădire va fi construită din materiale ecologice, sustenabile, orientată cu ferestre care permit captarea luminii naturale. Totodată, va fi dotată cu un sistem de ventilare/captare/filtrare a aerului de interior și un sistem de încălzire eficient energetic, fiind anvelopată conform normelor din domeniu și dotată cu panouri fotovoltaice. Dotarea cu mobilier va fi asigurată corespunzător vârstei și dezvoltării fizice a copiilor”, conform Primăriei Miroslava.