Connect with us

Primăria Iași a primit o singură ofertă pentru construirea a 10 blocuri: o asociere condusă de Conest

Proiecte publice

Primăria Iași a primit o singură ofertă pentru construirea a 10 blocuri: o asociere condusă de Conest

O asociere condusă de constructorul Conest este singurul ofertant la licitația Primăriei Iași pentru construirea a zece tronsoane de bloc (locuințe sociale) în Grădinari, în condițiile în care valoarea estimată a contractului se ridică la 67 milioane lei, fără TVA.

Asocierea cuprinde nu mai puțin de nouă firme, oferta fiind depusă de Conest alături de Artehnis și șapte subcontractanți: Zoork, Mic Das, Maricat Energy, Balan Marius Costel, IFMA, IMECO și ACSA Proiect. Fondurile sunt asigurate prin intermediul PNRR. Dacă oferta nu va avea probleme din punct de vedere tehnic, contractul va fi semnat în prima parte a anului viitor.

Blocurile vor avea un regim cu subsol, parter, 3 etaje și mansardă. Trei blocuri vor avea fiecare câte două tronsoane cu 18 apartamente/tronson, iar patru blocuri vor avea câte un singur tronson cu 20 de apartamente. În total, vor fi 98 de apartamente cu o cameră, 78 cu două camere și 12 cu 3 camere. În total, vor fi 188 de apartamente.

Locuințele vor fi atribuite tinerilor aflați în situații de risc, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Indicatorii proiectului:

  • suprafață construită totală – 3.246 mp
  • suprafață construită desfășurată – 19.151 mp
  • suprafață teren – 20.113, procent de ocupare a terenului – 16%, coeficient de utilizare a terenului – 0,95
  • număr total de locuri de parcare – 194
  • sistem constructiv – cadre din beton armat monolit alcătuit din stâlpi, grinzi, planșee

Proiectul actual a fost adaptat după o inițiativă mai veche a Primăriei astfel încât construirea celor 10 tronsoane de bloc să fie finanțată cu fonduri nerambursabile prin intermediul PNRR: imobilele vor fi de tip nZeb („Nearly zero-emission building” – clădiri cu emisii aproape zero). „Din perspectiva costurile inițiale scăzute, soluția recomandată (pentru încălzire, n.r.) este cea de racordare a clădirii la sistemul de termoficare și utilizarea unor sisteme ce valorifică energia solară”, se arată în studiul energetic comandat de Primăria Iași.

Contractul pus pe tarabă de către Primărie este atât de proiectare (2 luni), cât și de execuție (27 luni), iar lucrările trebuie finalizate cel târziu în decembrie 2026, acesta fiind termenul impus la proiecte PNRR. Complexul din Grădinari va avea, în final, peste 250 de apartamente: 72 de locuințe sunt în curs de amenajare (cu fonduri de la bugetul local), dar lucrările au o întârziere foarte mare – au început din septembrie 2018 și nici până în prezent nu au fost finalizate.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top