Connect with us

Primăria nu renunță la pasajul subteran din Agronomie: a fost semnat contractul de proiectare

rond agronomie iasi

Proiecte publice

Primăria nu renunță la pasajul subteran din Agronomie: a fost semnat contractul de proiectare

Primăria Iași a semnat un contract pentru proiectarea lucrărilor la pasajul subteran din Agronomie cu firma ieșeană 3B Construction Project SRL. Utilitatea unui astfel de pasaj a fost contestată în spațiul public, iar, la un moment dat, municipalitatea a dat semne că nu va mai continua proiectul: studiul de fezabilitate a fost făcut acum aproape 3 ani.

Conform studiului de fezabilitate finalizat în 2021, valoarea estimată a lucrărilor peste acest pasaj era de 23,4 milioane lei. Cel mai probabil, această valoare va fi semnificativ mai mare odată ce va fi gata proiectarea, termenul în acest sens fiind de 150 de zile.

schita pasaj agronomie
Pasajul subteran din Agronomie va avea o lungime de 300 metri – rampa de intrare va fi pe Aleea Sadoveanu (în dreptul Universității de Științe ale Vieții), iar ieșirea va fi pe bd. Carol I, în dreptul Bisericii Sf. Nicolae

Principalul scop al pasajului este, conform Primăriei, de a descongestiona traficul în zona rondului Copou – Agronomie la orele de vârf. „În momentul de față, tot traficul auto ce vine dinspre bd. Carol I și aleea Mihail Sadoveanu este descărcat în rond, motiv pentru care la intrarea în zona inelară se creează aglomerații de trafic. Pentru fluidizarea traficului a fost propus un pasaj subteran, dedicat circulației auto, cu două benzi de circulație, câte una pentru fiecare sens de mers. Acest pasaj subtraversează rondul Copou prin mijlocul său”, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare.

Primăria va achita 210.000 lei pentru realizarea documentației necesare pentru obținerea autorizației de construire și lansării licitației de lucrări.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top