Connect with us

Primăria va lansa anul viitor licitația de reabilitare a Pieței Unirii: ce tip de lucrări vor fi făcute?

Proiecte publice

Primăria va lansa anul viitor licitația de reabilitare a Pieței Unirii: ce tip de lucrări vor fi făcute?

Primăria va actualiza documentaţia pentru reamenajarea Pieţei Unirii. În acest sens, municipalitatea a încheiat deja un contract în valoare de 67.500 lei cu firma Capital Vision. Documentaţia tehnică va fi revizuită în contextul unor solicitări formulate de Comisia zonală a monumentelor istorice. 

Municipalitatea speră că, odată refăcut proiectul, va putea obţine avizul favorabil de la Comisie. Primăria propune lucrări pe o suprafaţă de 6.470 mp. „Actual, piaţa se află într-o stare de degradare cauzată de uzură mecanică, mişcarea plăcii suport şi de infiltraţiile de apă, fenomene ce au dus la crăpături de suprafaţă ale finisajelor. De asemenea, mozaicurile prezintă grade diferite de degradare, lacune şi decolorări şi urme de reparaţii neconforme”, este situaţia existentă din Piaţa Unirii, prin ochii funcţionarilor de la Primărie.

În ceea ce priveşte lucrările propuse, în primul rând va fi schimbat pavajul: piaţa va fi „pavată cu placaj din piatră buciardată culoare bej, respectiv antracit, respectând caroiajul existent”.

Proiectul prevede refacerea celor 25 de mozaicuri, inclusiv prin eliminarea reparaţiilor provizorii, iar gradul de intervenţie va fi stabilit în urma nivelul de degradare constatat de proiectant. De asemenea, băncile şi jardinierele din centrul pieţei, din jurul monumentului statuar, vor fi reabilitate şi îmbunătăţite, oferind şi un exemplu pentru refacerea mobilierului urban din restul zonei amenajate. „Fântânile vor fi modernizate prin schimbarea sistemului în sistem multidirecţional cu jeturi verticale ce va include şi jocuri de lumini”, se precizează în caietul de sarcini.

Pe zonele spaţiilor verzi existente, intervenţiile vor fi doar nivel perimetral prin înlocuirea bordurilor. „Singura excepţie se face în cazul insulei verzi din dreptul Hotelului Traian, aceasta fiind aproape de monumentul statuii lui Alexandru Ioan Cuza, unde se va realiza o jardinieră, cu înălţimea de 40 cm peste cota terenului amenajat, ce va integra atât statuia cât şi această insulă, extinzânu-se astfel suprafaţa de spaţiu verde”, se mai arată în documentaţie. Proiectul nu prevede intervenţii la nivelul arborilor sau arbuştilor. Estimările actuale sunt că Primăria ar putea lansa licitaţia de execuţie a lucrărilor de reabilitare a Pieţei Unirii în cursul anului viitor. 

Sursa: ZDI

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top