Connect with us

Primele detalii despre proiectul Sedcom: imobilul de birouri va avea 7 niveluri

strada gandu iasi

Investiții private

Primele detalii despre proiectul Sedcom: imobilul de birouri va avea 7 niveluri

Proiectul Sedcom Libris privind construirea unei clădiri de birouri în centrul Iașului, pe str. Gându, a ajuns în etapa de consultare publică: cei interesați de proiect pot participa la dezbaterea publică care va avea loc la sediul Primăriei, pe 22 aprilie. Potrivit informațiilor APIX.ro, există o opoziție împotriva acestui proiect, în condițiile în care regimul de construire îl depășește pe cel existent predominant în zonă.

Sedcom Libris are la dispoziție un teren cu o suprafață de 830 mp și vrea să construiască un imobil cu șapte niveluri: 2 în subteran, parter, 2 etaje și un al treilea etaj retras. În imediata vecinătate a amplasamentului sunt cinci locuințe cu regim mic (parter sau parter cu un etaj), excepția de la regulă fiind Hotelul Majestic (6 etaje).

schita teren sedcom
Amplasamentul terenului unde este propusă investiția

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prevede amenajarea a 22 de locuri de parcare, cele mai multe dintre acestea (18) fiind în sistem multipark. Astfel de sisteme au fost prevăzute în foarte multe proiecte imobiliare realizate în ultimii 10 ani la Iași, dar foarte puțini investitori le-au și realizat – acest lucru a dus, în legislatura trecută (2016-2020), la o cutumă în Comisia de urbanism a Consiliului Local: proiectele cu parcări multipark erau respinse de facto. În prezent, o astfel de cutumă nu mai există.

Potrivit proiectului de PUZ, construcția propusă de Sedcom va ocupa 332 mp din suprafață, iar circulațiile și spațiile plantate vor avea, fiecare, câte 249 mp. „Construire sediu birouri și prestări servicii”, este obiectul proiectului depus de Sedcom Libris.

sedcom libris
Descarcă imaginea la dimensiuni mai mari – clădirea propusă de Sedcom este cea cu albastru

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top