Connect with us

Sute de apartamente vor fi amenajate într-un complex cu 11 corpuri de clădire

volumetrie complex himson iasi

Investiții private

Sute de apartamente vor fi amenajate într-un complex cu 11 corpuri de clădire

Un nou complex cu sute de apartamente va fi construit pe bd. Chimiei, conform unui proiect de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care a intrat în dezbatere publică. Complexul, cu 11 corpuri de clădire, va fi amenajat în vecinătatea ansamblului Himson.

Beneficiarii proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) sunt firmele Chiro LTD (Iași) și Hartshill (Satu Mare). „Construire locuințe colective, spații comerciale, spații servicii, amenajări exterioare”, este obiectul PUZ. Cele două companii au în proprietate peste 6.300 mp.

bloc chimiei iasi
Amplasamentul investiției

În mai 2023, inițiatorii proiectului au obținut autorizația de demolare a 11 construcții aflate pe teren, acestea fiind dezafectate între timp.

volumetrie complex himson iasi
O planșă care arată volumetria viitorului complex

Regimul maxim de înălțime prevăzut în PUZ constă două niveluri în subsol, parter, 10 etaje și un etaj tehnic. Din planșa urbanistică rezultă că imobilul, în formă de „U”, nu mai puțin de 11 tronsoane cu 7, 8, 9 și 10 etaje. Suprafața construită desfășurată propusă ajunge la aproape 22.000 mp.

plansa urbanistica himson2
Schița urbanistică

La cota terenului se vor amenaja un număr aproximativ de 22 locuri de parcare, iar la subsol în jur de 300 de locuri”, se arată în PUZ. Proiectul urbanistic va fi dezbătut public pe 16 aprilie, la sediul Primăriei.

volumetrie complex himson iasi
Blocul va fi în formă de „U”

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top