Connect with us

A fost aprobat complexul din Cicoarei: blocuri înalte cu 1.800 de apartamente

Una dintre variantele proiectului

Investiții private

A fost aprobat complexul din Cicoarei: blocuri înalte cu 1.800 de apartamente

Plenul Consiliului Local (CL) a aprobat, în unanimitatea consilierilor prezenți (24 din 27 în funcție) ansamblul imobiliar propus în zona Cicoarei, peste drum de Spitalul Arcadia. În prezent, beneficiarul este o firmă din Brașov, dar sursele APIX.ro spun că investitorul va fi o altă companie care și-a făcut simțită prezența la Iași în ultimii ani.

Conform estimărilor din proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), complexul ar urma să aibă 1.800 de apartamente în 14 blocuri cu 12, 15 și 20 de etaje. Calculele pentru determinarea extinderilor necesare la rețele de utilități estimează aproape 5.000 de locuitori ai viitorului complex. În ceea ce privește parcările, în proiect sunt prevăzute aproape 2.000 de locuri.

teren proaktiv iasi
Pe acest teren vor fi construite blocuri – vezi planșa urbanistică cu propunerea de mobiliare urbană

Amintim că proiectul a fost inițiat, în 2018, când planul urbanistic zonal avea o altă formă (citește detalii), cu blocuri mai multe și un regim mai mic de înălțime. Față de acea variantă, numărul de blocuri s-a redus, a crescut regimul de înălțime și au fost introduse facilități suplimentare (o creșă/grădiniță și un teren sportiv multifuncțional).

Proiectul de PUZ are, în prezent, ca beneficiar firma Proaktiv Communication din Brașov, companie controlată de omul de afaceri George Steinberg. În schimb, sursele APIX.ro spun că acest proiect va fi implementat de o altă firmă, din Republica Moldova, care a intrat în piața ieșeană în urmă cu câțiva ani (vom reveni pe acest subiect într-un articol viitor).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top