Connect with us

FOTO Cum va arăta complexul din zona sediului SRI: se pregătește o nouă autorizație

tvi construct

Investiții private

FOTO Cum va arăta complexul din zona sediului SRI: se pregătește o nouă autorizație

Compania TVI Construct va obține, în perioada următoare, o nouă autorizație pentru complexul pe care îl are în dezvoltare lângă sediul Serviciului Român de Informații (SRI), în perimetrul delimitat de străzile Otilia Cazimir, Miron Barnovski, Bucșinescu, Smârdan și Gr. Ghica Vodă.

Primul pas vizează obținerea acordului Consiliului Local (CL) care ar putea veni, cel mai devreme, în luna aprilie. Ulterior, TVI Construct va putea depune documentația pentru obținerea autorizației de construire. Regimul maxim de înălțime din complex va fi cu 11 etaje.

schita amplasament tvi construct birouri iasi
Terenul se desfășoară pe aproape 6.000 mp. Unele clădiri din complex au fost construite, altele vor fi autorizate în acest an și vor găzdui spații comerciale și birouri

Nu toate terenurile (suprafața este formată din mai multe parcele) sunt în proprietatea beneficiarului (TVI Construct) – de exemplu, un teren aflat la strada Gr. Ghica Vodă aparține municipiului Iași, dar a fost concesionat. Cea mai înaltă clădire va avea 11 etaje (plus etajul tehnic) și trei niveluri în subsol (parcare subterană).

perspectiva dinspre strada grigore ghica voda
Perspectivă dinspre str. Gr. Ghica Vodă spre imobilul cu 11 etaje, în dreapta imaginii este sediul SRI
tvi construct
Perspectivă dinspre Turnul fostei Mănăstiri Bârnovski
tvi construct
Perspectivă dinspre str. Gr. Ghica Vodă, în dreapta e sediul SRI
tvi construct
Perspectivă dinspre str. Otiliza Cazimir
tvi construct
Întreg complexul TVI (în stânga e str. Sf. Lazăr) – clădirea din mijloc, cu alb, a fost prima construcție ridicată în complex

Dintre cele trei tronsoane existente (parțial în construcție), primul tronson (locuințe – vezi foto) a fost autorizat încă din anul 2017 și a fost construit, o altă autorizație a fost emisă în anul 2020. Cele două tronsoane destinate locuirii cuprind circa 50 de apartamente.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top