Connect with us

SRI primește două terenuri din proprietatea publică/Ce va construi instituția?

Proiecte publice

SRI primește două terenuri din proprietatea publică/Ce va construi instituția?

Serviciul Român de Informații (SRI) va primi de la Primăria Iași două terenuri în suprafață totală de aproape 600 mp pentru amenajarea de locuri de parcare în proximitatea sediului instituției de pe Sf. Lazăr.

SRI va primi terenurile direct prin decizia Consiliului Local (CL), în condițiile în care solicitarea a fost făcută de către Guvern în numele instituției. În cererea adresată Primăriei, executivul arată că, din septembrie 2019, SRI s-a reorganizat în format regional și s-a renunțat, astfel, la unitățile județene, fiind înființate 11 direcții regionale cu competențe legale pe zona mai multor județe.

„Sediul principal al Direcției Regionale de Informații Moldova Nord este situat în municipiul Iași, str. Sf. Lazăr nr. 3, având în compunere un teren cu suprafața de 3.023 mp și patru construcții, terenul fiind afectat funcțional de amenajări tehnice și cu destinația de parcare, insuficiente în raport cu necesarul”, se arată în solicitarea guvernului.

Odată ce vor fi preluate de guvern, cele două terenuri vor fi declarate „bunuri de interes național” și vor înscrise în inventarul centralizat din domeniul public al statului și, ulterior, vor fi date în administrarea SRI. Apoi, cele două terenuri vor fi alipite și vor completa necesarul de locuri de parcare al instituției.

SRI are în implementare și un proiect european pentru refacerea clădirii instituției.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top