Connect with us

Ansamblul din Cicoarei, cu blocuri înalte [12, 15 și 20 etaje] și 1.800 de apartamente, ajunge la votul final

podul cicoarei iasi

Investiții private

Ansamblul din Cicoarei, cu blocuri înalte [12, 15 și 20 etaje] și 1.800 de apartamente, ajunge la votul final

Consilierii locali vor dezbate, miercuri, 27 martie, proiectul urbanistic care prevede construirea 14 blocuri în zona Cicoarei, peste drum de Spitalul Arcadia, cu un regim de înălțime de până la 20 de etaje. Potrivit beneficiarului, ar urma să fie amenajate 1.800 de apartamente care, conform estimărilor, vor găzdui aproape 5.000 de persoane.

Proiectul a fost inițiat înainte de pandemie, dar abia acum ajunge la vot în plenul Consiliului Local, în condițiile în care Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost finalizat încă din 2022, în același an fiind depusă și prima cerere pentru dezbaterea în CL a proiectului.

teren proaktiv iasi
Amplasamentului terenului – suprafața disponibilă este de 3,7 ha

Prin intermediul proiectului de PUZ, beneficiarul propune construirea a 14 blocuri: 6 cu 12 etaje, 6 cu 15 etaje și 2 cu 20 de etaje. Suplimentar, fiecare tronson de bloc va avea și penthouse-uri. În varianta din 2018, atunci când a fost inițiat proiectul, numărul de blocuri era mai mare, dar erau în special imobile cu 4 sau 6 etaje. Proiectul are avantajul că singurul pod construit [în ultimii ani] de Primăria Iași peste Bahlui este în dreptul amplasamentului, iar municipalitatea are în plan și modernizarea străzilor din jur.

În ceea ce privește numărul de locuri de parcare, în PUZ sunt prevăzute 1.915 de locuri: 1.680 vor fi în subteran (ar fi a doua cea mai mare parcare subterană din Iași, după cea de la Palas) și 235 de locuri la nivelul solului. Blocurile vor ocupa aproape 15.000 mp, iar circulațiile și spații verzi câte 11.000 mp fiecare.

schita urbanistica proaktiv
Una dintre variantele de mobiliare urbană (în stânga e râul Bahlui). În centrul amplasamentului se află un teren sportiv multifuncțional

„Zona dispune de rezerve importante de potențial, cuprinzând o zonă rezidențială ce are nevoie de astfel de facilități, precum cele propuse prin prezentul PUZ. Construirea unui nou pod rutier peste Bahlui și realizarea unei noi artere cu două benzi pe sens deschid o perspectivă de dezvoltare a zonei căreia i se suborsonează și prezenta documentației”, se precizează în PUZ.

Beneficiarul actual al proiectului este firma Proaktiv Communication din Brașov. Așa cum APIX.ro a dezvăluit acum câțiva ani, compania are legături cu omul de afaceri George Steinberg (cetățean israelian). Între timp, Steinberg a intrat oficial ca asociat în firmă.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top