Connect with us

Primul contract semnat pentru SRU Iași: o firmă apropiată de Dragnea și „zona serviciilor”

Național

Primul contract semnat pentru SRU Iași: o firmă apropiată de Dragnea și „zona serviciilor”

Ministerul Sănătății (MS) a încheiat, recent, primul contract licitat în sistemul național de achiziții publice în cazul Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași: 1,7 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de verificare tehnică a proiectului.

Contractul a fost semnat cu Pegasus Engineering SRL (fosta Marbel Consulting SRL), firmă cu un trecut interesant: din acționaratul companiei a făcut parte, până în 2017, Ilie Liviu Dragne – despre care presa centrală a scris că este un apropiat al fostului președintele PSD Liviu Dragnea și în același timp fost administrator al fermei de porci deținută de familia fostului lider social-democrat.

Totodată, presa centrală a scris despre faptul că unii dintre acționarii care s-au perindat la Pegasus Egineering SRL au avut legătura cu „zona serviciilor”, în speță cu foști șefi din DGIPI (serviciul secret al ministerului de interne).

Ministerul Sănătății are în derulare și licitația pentru proiectarea lucrărilor, dar, deocamdată, autoritatea centrală nu a comunicat cine sunt ofertanții, cu toate că termenul de de adjudecare a procedurii este mijlocul lunii iunie. MS a refuzat să nominalizeze companiile – ofertele au fost depuse în martie 2021 – pe motiv că „dosarul achiziției încă nu are caracter public”.

Situația firmei Pegasus în perioada 2012 – 2020:

Sursa: listafirme.ro

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Național

To Top