Connect with us

Proiectul italienilor din Trei Fântâni ajunge la votul final: 18 blocuri, 6 clădiri mixte și o biserică

teren italimob
Terenul pe care va construit ansamblul

Investiții private

Proiectul italienilor din Trei Fântâni ajunge la votul final: 18 blocuri, 6 clădiri mixte și o biserică

Un nou cvartal de blocuri va fi construit pe str. Trei Fântâni: proiectul propus acum câțiva ani de Italimob SRL a ajuns în ultima fază de avizare. APIX.ro a anunțat în premieră proiectul încă de la începutul anului 2022 (citește detalii). Între timp, investiția a cunoscut o serie de modificări.

În forma în care va ajunge la vot în Consiliul Local (CL), posibil chiar la finalul lunii iulie, dar cel mai probabil în august, proiectul presupune ridicarea a 27 de construcții: 18 blocuri cu 10 etaje, 3 clădiri cu 4 etaje, 3 clădiri cu 2 etaje, o clădire (mall) cu un singur etaj, o biserică și un praznicar.

schita proiect italimob
Schița urbanistică, prelucrată de APIX.ro. Toate imobilele din centrul schiței sunt cele 18 blocuri cu 10 etaje. În schiță figurează și accesul nou spre Zona Industrială, respectiv spre bd. Virgil Săhleanu

Investitorul privat și-a asumat și o serie de lucrări la infrastructură de interes public, cu finanțare parțială sau integrală în cazul următoarelor proiecte:

  • reabilitarea str. Trei Fântâni
  • redimensionarea și modernizarea străzilor Grigore T. Popa și Dealul Bucium
  • repoziționarea str. Trei Izvoare (strada este parțial pe proprietatea privată a beneficiarului PUZ-ului)
  • crearea unei artere de legătură între str. Trei Fântâni și bld. Virgil Săhleanu ce traversează calea ferată din zonă („pentru fluidizarea traficului și evitarea aglomerării traficului din șos. Bucium”)

Pentru realizarea investițiile în infrastructură, Italimob va ceda către domeniul public mai multe suprafețe de teren. În context, amintim că firma are în proprietate 13,3 hectare.

proiect italimob trei fantani
Randare inclusă în proiectul de Plan Urbanistic Zonal
proiect italimob
În partea estică a amplasamentului este str. Grigore T. Popa (spre Bucium), dar strada este subdimensionată și nu se prezintă într-o stare corespunzătoare.
  • „După aprobarea în Consiliul Local al municipiului Iași a prezentului P.U.Z., se vor obține Certificatele de Urbanism în regim propriu, pentru categoriile de lucrări necesare investițiilor. Intr-o primă etapă vor fi elaborate proiectele de execuție, respectiv proiectul tehnic, faza DTAC și detaliile de execuție. Acestea vor fi elaborate în conformitate cu normele tehnice și cu respectarea fazei PUZ aprobate. Lucrările de construcții și instalații vor fi executate în baza autorizației de construire. La finalizarea lucrărilor, acestea vor fi recepționate în conformitate cu reglementările tehnice. Pentru punerea în funcțiune, vor fi obținute de către investitor toate autorizațiile necesare” – fragment din proiectul de PUZ.
proiect italimob
Perspectivă spre intersecția cu șos. Bucium și bd. Poitiers
pasaj zona industriala
Legătura spre Zona Industrială va fi făcută printr-un pasaj

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top