Connect with us

Reîncep lucrările la DJ 249D Prisăcani – Măcărești. Oamenii nu trebuie să mai aibă de suferit din cauza nepăsării administrației județene peneliste! [P]

Local

Reîncep lucrările la DJ 249D Prisăcani – Măcărești. Oamenii nu trebuie să mai aibă de suferit din cauza nepăsării administrației județene peneliste! [P]

Social-democrații ieșeni au fost prezenți astăzi pe traseul drumului județean (DJ) 249 D Țuțora – Grozești pe porțiunea Prisăcani – Măcărești pentru a transmite public un mesaj cu privire la reînceperea lucrărilor pe cei 5 km rămași în lucru de aproximativ un an și jumătate. În tot acest timp s-a creat o polemică politică nedreaptă pentru locuitorii acestor comunități care au fost văduviți de actuala administrație județeană penelistă de posibilitatea de a circula pe un drum modernizat la standarde europene.

„Îmi pare rău pentru situația creată la DJ 249D. În perioada administrației social-democrate de la CJ am alocat sumele necesare, am realizat toate procedurile administrative și am reușit să începem lucrările. Administrația penelistă nu trebuia decât să finalizeze investiția și să pună la dispoziția oamenilor din zonă un drum modernizat.

Din păcate, Costel Alexe și compania au mutat o parte din fondurile alocate de noi, pentru modernizarea unui alt tronson de drum județean (Ciortești), o obligație politică de partid și a oprit astfel lucrările timp de aproximativ un an și jumătate, din lipsă de fonduri. În toată această perioadă oamenii au circulat prin praf și noroi, pe un drum decopertat, lăsat de izbeliște de către constructor.

Mă bucur că reîncep lucrările și sper ca în cel mai scurt timp calvarul ieșenilor din zona Prutului să ia sfârșit. Astfel de situații nu ar trebui să se mai repete. Oricine ar fi în conducerea administrativă a județului trebuie să dea dovadă de mai mult echilibru și maturitate politică. Ieșenii sunt pe primul plan!” a declarat senatorul Maricel Popa, liderul PSD Iași.

Scurt istoric proiect de modernizare DJ 249D:

  • Obiectivul de investiții legat de modernizarea DJ 249 D (intersecție DJ 249E–Moreni–Prisăcani–Măcărești–Grozești–intersecție DJ 244F) de la kilometrul 7+660 la kilometrul 36+329, a fost inclus în Master-planul drumurilor județene și comunale din județul Iași pentru perioada 2016 – 2020.
  • Prin hotărârea nr. 352/29.10.2018 a fost avizat un credit de angajament de 78 de milioane de lei. Astfel, pe o lungime de 28 de kilometri drumul județean 249 urma fi betonat.
  • A fost încheiat contractul de execuție lucrări cu nr. 4840/31.07.2020,  în valoare de 64,8 milioane de lei, care prevedea o durată de realizare de 36 de luni.
  • Execuția a fost demarată în mandatul social-democrat de la CJ în data de 7 septembrie 2020 atunci când a fost dat ordinul de începere al lucrărilor.
  • În septembrie 2021, s-a scos asfaltul care deservea satele Moreni și Prisăcani, iar porțiunea decopertată urma să fie modernizată până în primăvara anului 2022. Între timp, lucările au fost sistate din cauza lipsei fondurilor. Asfaltul inițial era turnat din 2008 și era într-o stare medie de uzură.
  • Prin hotărârea Consiliului Județean Iași nr. 308/20.10.2021 a fost actualizat devizul general, ca urmare a încheierii contractului de execuție, și a fost solicitată o finanțare prin Programul „Anghel Saligny”.
  • Prin hotărârea Consiliului Județean lași nr. 34/08.02.2022 a fost alocată suma de 4.891,00 de mii de lei pentru finalizarea lucrărilor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top