Connect with us

Rețeaua de gaz din județ va fi modernizată pe o lungime de zeci de kilometri

Local

Rețeaua de gaz din județ va fi modernizată pe o lungime de zeci de kilometri

Un număr de opt proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror valoare totală este de circa 23 milioane de lei ( circa 4,7 milioane de euro), sunt planificate pentru acest an în județul Iași de către Delgaz, se arată într-un comunicat primit la redacție.

Lucrările vizează modernizarea rețelei de gaz pe o lungime de circa 39 km în municipiul Iași și Valea Lupului. În urma investițiilor, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

„La nivelul întregii companii, pentru distribuția de gaze naturale ne-am planificat în acest an investiţii în valoare de 365 milioane de lei, obiectivul principal fiind modernizarea și extinderea rețelei. Totodată, împreună cu primăriile, vom înființa distribuții în opt localități din țară. Mulțumim autorităților locale pentru că ne sprijină în mod constant în derularea lucrărilor de investiții care duc la creșterea calității serviciilor noastre și a numărului de clienți racordați la rețea”, a declarat Cristian Ifrim, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Proiectele de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în municipiul Iași (peste 34 km) și localitatea Valea Lupului (5 km).

Anul trecut, în județul Iași au fost realizate șapte proiecte de investiții prin intermediul cărora s-au modernizat 32 km de conducte și branșamente gaze naturale (jumătate prin înlocuire și jumătate prin protecție catodică), iar rețeaua a fost extinsă cu peste 22 km, pentru racordarea de noi consumatori. Lucrările de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaze naturale s-au desfășurat în Iași, Miroslava, Pașcani și Valea Lupului.

În anul 2023, Delgaz Grid a investit în distribuția de gaze naturale circa 419 milioane de lei, în special pentru modernizarea a peste 250 km de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 468 km.

Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale, au fost înființate 14 noi distribuții de gaze naturale, pe o lungime de 110 km, în localități din județele Iași, Bacău, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Cluj și Harghita. Tot anul trecut au fost modernizate șapte stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Sibiu, Suceava, Bacău, Satu Mare și Bihor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top