Connect with us

Șantierul din Bucium: 8 muncitori și 6 utilaje/Firma Conest, somată să mobilizeze mai mulți oameni

Proiecte publice

Șantierul din Bucium: 8 muncitori și 6 utilaje/Firma Conest, somată să mobilizeze mai mulți oameni

UPDATE: Citește și reacția Conest cu privire la lucrările din Bucium

Consilierul local Răzvan Timofciuc a făcut un apel public către Conest să mobilizeze mai mulți muncitori pe șantierul din Bucium, astfel încât lucrările de extindere la rețeaua de termoficare să fie finalizate într-un timp cât mai scurt.

Potrivit consilierului local, marți, la ora 13.00, pe șantier erau doar 8 muncitori și 6 utilaje. „Pe șantierul din Bucium unde au loc lucrările la extinderea sistemului centralizat de termoficare în zona Institutului de Psihiatrie „Socola” către podul Bucium astăzi, la ora 13.00, nu erau mai mult de 8 muncitori și 6 utilaje. Și încă este una dintre zilele cu agitație pe șantier, m-au asigurat locuitorii din zonă. Este mult prea puțin pentru o lucrare cu o valoare totală de peste 22,4 milioane lei!”, a scris consilierul pe pagina sa de Facebook.

Conest este implicată în numeroase proiecte publice și private la Iași: câștigă contracte pe bandă rulantă cu Primăria Iași și construiește ansambluri rezidențiale. În spațiul public, compania a fost criticată din cauza termenelor mari de execuție la unele lucrări.

„Fac un apel public la S.C. CONEST S.A., liderul asocierii care a câștigat licitația de lucrări: ați primit mult de la comunitatea ieșeană, practic v-ați dezvoltat o dată cu orașul! Va rog public, în calitate de consilier local și reprezentant și al ieșenilor din Bucium: cruțați la maximum calvarul prin care trec mii de ieșeni zi de zi. Mobilizați muncitori și utilaje ca pe șantier sa se lucreze la capacitate maximă pentru ca, măcar până la începerea școlii, lucrările sa fie gata!”, a mai spus Răzvan Timofciuc.

Lucrările de extindere a rețelei de termoficare în zona Bucium au început săptămâna trecută, iar intervențiile afectează 5,5 metri din șos. Bucium. Numeroși ieșeni s-au arătat nemulțumiți de ambuteiajele formate pe șos. Bucium.

Conform avizului Biroului Rutier, lucrările au demarat din zona Institutului de Psihiatrie „Socola” către podul Bucium, pe partea dreaptă a sensului de ieșire din oraș. Traversarea bulevardului se va face în dreptul Pleiada Boutique Hotel și vor continua până la intersecția cu strada Trei Fântâni.

„Pe toate tronsoanele cu circulație reversibilă vor fi aplicate marcaje specifice (pe fond galben), având în vedere faptul că lucrările vor ocupa 5,50 metri din partea carosabilă, astfel că benzile de circulație vor trebuie reconfigurate. În situațiile unde nu pot fi asigurate trei benzi de circulație (în cazul subtraversărilor), lucrările vor fi realizate pe timp de noapte. Zona de drum în lucru va fi presemnalizată în intersecțiile din apropierea acesteia”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top