Connect with us

SCHIȚE Traseul detaliat al celor două variante pentru centura Iași Est: care este mai oportun? CNAIR a lansat un chestionar

Centura începe din zona Schitu Duca

Trafic

SCHIȚE Traseul detaliat al celor două variante pentru centura Iași Est: care este mai oportun? CNAIR a lansat un chestionar

Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează, până pe 4 iunie, o consultare publică cu privire la traseul centurii Iași Est, în condițiile în care proiectantul a propus, în cadrul analizei multicriteriale, două variante.

Etapa de consultare publică este anterioară avizării traseului și obținerii primelor acte urbanistice necesare demarării proiectului. În ultima etapă de întocmire a studiului de fezabilitate vor fi realizate alte documentații necesare precum studiul geotehnic, cel arheologic, cel topografic și altele, pentru ca, în final, să fie avizați indicatorii tehnico-economici.

variante centura Est
Cele două variante propuse de proiectant
  • APIX.ro pune la dispoziția celor interesați traseul detaliat al celor două variante: Varianta 1 (roșie) și Varianta 2 (verde) – fișierele sunt în format .pdf. Alternativ, puteți descărca la ACEST LINK traseul detaliat al ambelor variante în format .kmz (format specific Google Earth, care asigură o interactivitate mai mare în consultarea traseelor)

CNAIR solicită ieșenilor (și nu numai) să completeze un scurt chestionar cu privire la cea mai bună variantă de traseu, alături de alte informații tangențiale. Chestionarul poate fi completat AICI.

Una dintre principalele diferențe între cele două variante: varianta 2 cuprinde lucrări suplimentare la sud de comuna Golăiești, astfel încât să fie asigurată o mai bună conectivitate inclusiv cu zona de frontieră

„Cele două variante propuse se conectează cu aliniamentul drumului de legătură dintre Autostrada A8 și Aeroportul Internațional Iași studiat anterior (traseul reprezentat cu culoare alb pe planuri). Acest drum de legătură va fi realizat în cadrul obiectivului de investiții pentru varianta de ocolire Iași Est, astfel încât să fie asigurată conectivitatea Autostrăzii A8 cu Aeroportul Internațional Iași, Spitalul Regional de Urgență și traseul variantei de ocolire a municipiului Iași”, spune CNAIR.

Drumul de legătură (cu alb) are același traseu în ambele variante. CNAIR spune că lucrările la acest drum vor fi cuprinse în proiectul centurii Est

CNAIR a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent centurii Est în mai 2022, cu o asociere de firme conduse de Proiect Construct Regiunea Transilvania. Valoarea contractului se ridică la 3,1 milioane lei. În schimb, contractul a început să producă efecte concrete abia din decembrie 2023, cu termen de finalizare 12 luni.

Etapele de implementare a proiectului

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

To Top