Connect with us

SCHIȚE Traseul noului drum spre Aeroport, varianta Primăriei Iași

strada aeroportului iasi

Proiecte publice

SCHIȚE Traseul noului drum spre Aeroport, varianta Primăriei Iași

Proiectul unei noi căi de acces spre Aeroportul Iași, cu legătură din str. Aurel Vlaicu, va fi gata până la finalul acestui an. Sunt mai bine de cinci ani de când Primăria Iași se chinuie să facă 1,6 km de drum – doi ani a durat doar emiterea unei hotărâri de guvern pentru transferul unei suprafețe necesare de teren.

Traseul propus pornește din strada Aurel Vlaicu, urmează traseul străzii Holboca, strada Aeroportului, drumul de exploatare adiacent RA Aeroportul laşi și Aerostar SA și se încheie în drumul Aeroportului, utilizat în prezent ca și cale principală de acces către aerogară.

traseu drum nou aeroport iasi
Calea de acces începe de la unitatea militară, iar primii 600 metri vor fi modernizați, în timp ce 1.020 metri constituie drum nou – Primăria a lansat o licitație de proiectare, iar valoarea contractului este estimată la circa 230.000 lei. Odată semnat un contract, proiectul trebuie predat în 3 luni – la acest moment va fi cunoscută și suma necesară investiției

Terenul ocupat de traseul studiat se află parțial în domeniul public al Municipiului Iaşi, parțial în proprietatea Statului Român și administrarea Ministerului Apărării Naționale și parțial în proprietatea Consiliului Județean Iași.

traseu drum nou aeroport iasi
Tronsonul de drum nou aferent căii de acces spre Aeroport

„După ce proiectantul va preda documentația contractată și după aprobarea scenariului optim din cadrul studiului de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici vor fi supuși votului Consiliului Local, iar bugetul local va fi rectificat în vederea organizării procedurii de realizare a proiectului tehnic și de execuție a lucrărilor”, spune Primăria Iași într-un comunicat.

drum aeroport consiliul judetean
Varianta de drum propusă de Consiliul Județean – accesul este dinspre Aroneanu

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top