Connect with us

Strada spre Dancu (Aurel Vlaicu) va fi reabilitată cu bani de la bugetul local

Proiecte publice

Strada spre Dancu (Aurel Vlaicu) va fi reabilitată cu bani de la bugetul local

Consiliul Local (CL) va aproba, la sfârșitul acestei săptămâni, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea carosabilului aferent străzilor Aurel Vlaicu și Ciurchi (parțial). În prezent, se desfășoară lucrări de refacere a căii de rulare pentru tramvaie cu bani europeni, în condițiile în care reabilitarea carosabilului nu era eligibilă pentru a putea fi inclusă în proiectul UE.

Strada Aurel Vlaicu va fi modernizată pe toată lungimea ei (circa 3 km), iar str. Ciurchi pe un tronson de 115 m. În primul caz, vor fi refăcute și trotuarele (1.320 mp) și va fi construit un nou pod peste Ciric (pod Aurel Vlaicu), iar valoarea totală a investiției se ridică la 16,2 milioane lei (inclusiv TVA).

În cazul str. Ciurchi, va fi reabilitat tronsonul cuprins între intersecția cu str. Vasile Lupu și intersecția cu Aurel Vlaicu. Pentru cei 115 metri, studiul tehnic a estimat un cost de aproape 400.000 lei (inclusiv TVA) și o durată de execuție de 3 luni.

Lucrările de modernizare a căii de rulare pentru tramvaie pe relația Iași – Dancu ar urma să fie finalizate la sfârșitul acestui an. Lucrările sunt executate doar până la limita administrativă a Iașului, pentru tronsonsul de pe raza comunei Holboca este în pregătire un proiect inițiat în parteneriat de cele două unități administrativ-teritoriale.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top