Connect with us

Strada Tabacului: Două noi blocuri cu 4 etaje

Vor fi amenajate cel puțin 60 de apartamente

Investiții private

Strada Tabacului: Două noi blocuri cu 4 etaje

O companie ieșeană are undă verde de la consilierii locali să pornească un proiect imobiliar în zona str. Tabacului. Inițial, Farmacom Impex SRL, conform unei autorizații din martie 2017, vroia să construiască birouri și spații pentru reparații auto, dar noul proiect prevede amenajarea de locuințe colective mici.

Amplasamentul investiției:

Proiectul imobiliar a fost aprobat de plenul Consiliului Local (CL) la sfârșitul lunii august. Firma are la dispoziție o suprafață de 4.100 mp. Potrivit indicatorilor urbanistici propuși de societate, imobilele de locuințe ar urma să aibă o înălțime maximă de 16 metri și să ocupe 30% din suprafața totală a parcelei. De asemenea, coeficientul maxim de utilizare a terenului (CUT) este egal cu 1,2, context în care clădirile ar putea avea o suprafață desfășurată maximă de aproape 5.000 mp. Potențialul proiectului este de a amenaja 6080 de apartamente.

Planșa de reglementări urbanistice:

Din suprafața totală de 4.100 mp, blocurile vor ocupa 893 mp, spațiile plantate 1.133 mp, în timp ce platformele și circulațiile 2.074 mp. Detaliile din Planul Urbanistic Zonal publicat de municipalitate spre consultare publică arată că investitorul vrea să amenajeze circa 50 de locuri de parcare. Indicatorii propuși se încadrează în regimul actual al zonei, vizavi fiind tot blocuri cu patru etaje. În schimb, zona are un oarecare profil industrial, în vecinătate fiind hale.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top