Connect with us

Trei ofertanți pentru lucrările de supraetajare a unui pavilion la Penitenciar

Proiecte publice

Trei ofertanți pentru lucrările de supraetajare a unui pavilion la Penitenciar

Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași a primit trei oferte la licitație ce presupune lucrări de modernizare, consolidare și supraetajare a pavilionului de vizită. Contractul are o valoare de 3 milioane lei. Unitatea de detenție are în plan și o extindere majoră, spre str. Fagului, dar proiectul nu a primit girul consilierilor locali.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul electronic de achiziții publice, ofertanții sunt Construcții Unu SRL, asocierea Mădbeton – Nobel Home Services și asocierea Bucovina Prusynski – Bucovina Darius Construct – Universal Construct Business SRL.

Prin prezentul proiect se propune consolidarea, modernizarea și supraetajarea clădirii studiate în vederea realizării unui sector de vizite modern și conform cu cerințele beneficiarului”, se arată în caietul de sarcini.

În documentație se precizează că lucrările de intervenție vizează desfacerea unei porțiuni a imobilului, desfacerea planșeului, consolidarea structurii prin introducerea unei structuri din cadre din beton armat, refacerea finisajelor interioare și exterioare și realizarea compartimentărilor la etaj.

Amintim că, în ultimii 3 ani, Penitenciarul a propus în mai multe rânduri administrației publice locale extinderea unității de detenție în Copou cu noi pavilioane care să cuprindă până la 600 de locuri pentru deținuți – ceea ce înseamnă o dublare a capacității actuale de cazare. Instituția are, în acest sens, un teren liber spre str. Fagului, dar atât în spațiul public, cât și în cel politic este invocat faptul că o astfel de investiție nu este oportună întrucât presupune stabilirea definitivă a amplasamentului PMS în zonă rezidențială.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top