Connect with us

Turcii vor supraveghea construirea spitalului regional de la Iași: au licitat jumătate din prețul estimat al contractului

Proiecte publice

Turcii vor supraveghea construirea spitalului regional de la Iași: au licitat jumătate din prețul estimat al contractului

O asociere formată din trei firme va superviza construirea Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași: asocierea a licitat un preț foarte scăzut, respectiv 53% din valoarea estimată de către Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate (ANDIS).

Liderul asocierii este firma Venturo Investment din București, care s-a asociat cu firma Koltek Musavirlik din Turcia. Din asociere mai face parte și un constructor cunoscut la nivel național – Citadina 98 (Galați). Prețul ofertat de asociere a fost de 23,6 milioane lei față de cele 44 milioane lei estimate de autoritatea contractantă.

„În cadrul contractului, principalele activități ale supervizorului sunt: management de proiect, verificare, organizare și arhivare a documentației, activități premergătoare execuției lucrărilor, monitorizarea execuției lucrărilor, supervizarea lucrărilor în perioada de garanție, gestionarea unor situații particulare și coordonarea în materie de sănătate și securitate în muncă”, se arată într-o informare ANDIS.

ANDIS încă nu poate semna contractul întrucât încă nu a trecut perioada legală pentru eventuale contestații. Asocierea de firme s-a impus în fața unor concurenți puternici, unul dintre aceștia fiind chiar proiectantul SRU Iași: italienii de la Studio Altieri, alături de alți parteneri.

În prezent, ANDIS are în derulare și licitația pentru execuția primelor lucrările la SRU Iași: contractul a fost câștigat de către Ness Proiect Europe (Prahova), dar există o contestație la procedură formulată de Danlin XXL – stabilirea câștigătorului s-a făcut într-un mod destul de controversat. În același timp, ANDIS pregătește lansarea licitației de execuție a SRU Iași, un contract cu o valoare estimată la 1,8 miliarde de lei.

Recent, ANDIS a încheiat o consultare publică pe tema contractului de lucrări, șapte asocieri de constructori puternici, atât din țară, cât și din străinătate, arătându-și interesul pentru participarea la viitoarea licitație.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top