Connect with us

UE a aprobat ajutoarele de stat pentru aeroporturi: Iașul, pe listă cu 6 mil. lei

Național

UE a aprobat ajutoarele de stat pentru aeroporturi: Iașul, pe listă cu 6 mil. lei

Comisia Europeană a aprobat mecanismul de finanțare cu ajutoare de stat propus de guvernul României pentru acordarea de ajutoare de stat la aeroporturi. Decizia a fost adoptată de executiv acum câteva luni, dar a fost necesar un aviz de la CE. Aeroportul din Iași va primi o sumă de 6 milioane lei. Ajutorul vine în contextul dificultăților financiare ale aerogărilor provocate de pandemia Covid-19.

În luna septembrie, guvernul a aprobat ajutoare de stat pentru cinci aeroporturi din țară. Valoarea totală a ajutorului de stat care va fi acordat este de 22,3 de milioane de lei, iar beneficiarii sunt: Regia Autonomă Aeroportul Internațional Iași, Regia Autonomă Aeroportul Internațional ”George Enescu” Bacău, Regia Autonomă Aeroportul Internațional Sibiu, Regia Autonomă Aeroportul Internațional Craiova, Regia Autonomă Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

„Neadoptarea unor măsuri de urgență duce la imposibilitatea acordării unui sprijin  financiar aeroporturilor regionale care au înregistrat pierderi în perioada martie -iunie 2020 din cauza pandemiei Covid-19, ceea ce pune în pericol menținerea acestora în stare operațională”, se arată în actul normativ.

Un alt argument al guvernului este că dificultățile financiare ale aeroporturilor regionale pot conduce la întârzierea relansării economice și, implicit, la scăderea PIB-ului țării.

Alte articole din categoria Național

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top