Connect with us

Un bloc va fi construit lângă Casa Buicliu, în Păcurari: proiectul, pe punctul de a primi autorizația

Investiții private

Un bloc va fi construit lângă Casa Buicliu, în Păcurari: proiectul, pe punctul de a primi autorizația

Un imobil cu 4 etaje va fi construit în Păcurari, pe un teren vecin cu Casa Buicliu, monument istoric unde Primăria vrea să amenajeze un Muzeu dedicat copiilor. Investiția privată aparține soților Irina și Zaharia Schrotter, iar terenul de peste 1.700 mp este deținut de aceștia încă din anul 2001.

Proiectul a fost deja aprobat de Consiliul Local (CL) în anul 2017 și, recent, soții Schrotter au început demersurile pentru obținerea autorizației de construire – deocamdată, planul urbanistic a ajuns la Comisia de monumente istorice care urmează să ia o decizie privind oportunitatea construcției. După obținerea acestui aviz, beneficiarii pot depune la Primăria documentația în vederea emiterii autorizației.

Amplasamentul investiției – terenul se află în vecinătatea stației de autobuz

Potrivit PUZ-ului aprobat de CL în 2017 (valabilitatea unui PUZ este de 7 ani de la momentul aprobării în CL), soții Schrotter pot construi un imobil cu locuințe colective care să aibă un regim cu demisol, parter, 3 etaje și un al patrulea etaj parțial. Înălțimea clădirii a fost limitată la 16 metri.

Schița urbanistică, prelucrată de APIX.ro, arată retragerea construcției (contur roșu) față de Casa Buicliu (contur albastru)

„Extinderile, modernizările și devierele rețelelor tehnico-edilitare necesare funcționării investiției de bază, acolo unde este cazul, se vor executa anterior începerii lucrărilor autorizate pentru construire locuințe colective”, se arată în hotărârea 507/2017 a plenului CL.

În prezent, soții Schrotter au în derulare o altă investiție imobiliară pe str. Toma Cozma.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top