Connect with us

Vin primele autobuze electrice la Iași: undă verde pentru semnarea contractului

Proiecte publice

Vin primele autobuze electrice la Iași: undă verde pentru semnarea contractului

Licitația organizată de Ministerul Dezvoltării pentru livrarea a 20 de autobuze electrice (12 metri) la Iași a ajuns în punctul final: autoritatea centrală a dat undă verde semnării contractului cu producătorul polonez Solaris.

Valoarea contractului se ridică la 51,6 milioane lei, fără TVA. Contractul mai prevede și amenajarea a 6 stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă. Licitația organizată de Ministerul Dezvoltării a fost atribuită în ianuarie 2021, la mai bine de 18 luni de la momentul deschiderii ofertelor (citește aici detalii). Beneficiarul este Municipiul Iași, astfel că contractul cu Solaris va fi semnat de către Primăria Iași. Autobuzele vor fi livrate etapizat, într-un termen maxim de 2 ani.

Autobuzele electrice vor circula pe două rute, fiecare dintre ele de circa 20 km dus-întors, respectiv traseul 28 (Triumf – Podu Roş – Mircea cel Bătrân – Dacia) şi traseul 36 (Dacia – Gară – Copou – Breazu). Pe fiecare traseu ar urma să fie mobilizate câte 10 autobuze electrice.

„Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planşeu jos (podea integral coborâtă), facilităţi pentru accesul nelimitat al persoane­lor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling), fără etaj, caroserie CE, destinate transportului urban de călători“, se arată în caietul de sarcini.

Printre dotări se numără un computer de gestiune şi management trafic, un sistem de validare a titlurilor de călătorie, sistem de supraveghere video, sistem de numărare călători şi sistem de informare călători. 

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top