Connect with us

Cinci firme vor să livreze 24 de autobuze electrice la Iași

Proiecte publice

Cinci firme vor să livreze 24 de autobuze electrice la Iași

Ministerul Dezvoltării a publicat în sistemul național de achiziții publice (SICAP) lista ofertanților la o licitație pentru livrarea de autobuze electrice în mai multe orașe din țară. În procedură este inclus și Iașul cu 24 de autobuze (10 metri), cu o valoare estimată de peste 54 milioane lei, fără TVA.

Lista ofertanților:

  • SOR Libchavy spol. s r.o. (Cehia)
  • Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia)
  • BMC Truck & Bus (România)
  • Temsa Ulasium Araclari San Tic AS  (Turcia)
  • asocierea Bozankaya (Turcia) – Sileo (Germania)

La licitație mai participă și firma Anadolu, dar compania nu a licitat pentru lotul de la Iași. Este pentru a doua oară când Ministerul Dezvoltării organizează această licitație. Anterior, procedura  a fost anulată în aprilie 2020: ofertele depuse nu fuseseră conforme – Ministerul a decis atunci anularea cu 2 zile înainte de expirarea termenului de evaluare a ofertelor. Din informațiile APIX.ro, la licitația participau doi ofertanți: Bozankaya (Turcia) și Golden Bus (China). În luna septembrie, procedura a fost reluată.

În afara Iașului (24 autobuze – 54,5 milioane lei), în procedură mai sunt Consiliul Județean Neamț (21 autobuze – 48,1 milioane lei), Municipiul Târgu Mureș (15 autobuze – 34,3 milioane lei) și Municipiul Tulcea (10 autobuze – 22,8 milioane lei). În total, achiziția se ridică la aproape 160 milioane lei, fără TVA, banii fiind asigurați de Uniunea Europeană.

În prezent, Ministerul Dezvoltării are în derulare o altă licitație în relație cu Iași: furnizarea a 20 de autobuze electrice de 12 metri. În acest caz, ofertele au fost deschise în AUGUST 2019 și nici până ziua de astăzi nu a fost stabilit un câștigător. Detalii despre acestea achiziție, puteți afla accesând ACEST LINK.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top