Connect with us

Volumul investițiilor imobiliare a scăzut cu o treime în primele nouă luni ale anului

Național

Volumul investițiilor imobiliare a scăzut cu o treime în primele nouă luni ale anului

Valoarea totală a investiţiilor imobiliare a depăşit 540 de milioane de euro în România în primele nouă luni din 2021, aproape jumătate din suma tranzacţionată fiind înregistrată în trimestrul al treilea al anului, arată datele companiei de consultanţă Colliers România, citate de presa națională.

Piaţa de investiţii a scăzut în ansamblu, raportat la tranzacţiile imobiliare de 820 de milioane de euro încheiate în aceeaşi perioadă din 2020, şi se simte o contracţie a randamentelor investiţionale pentru activele industriale şi de birouri de clasa A, spun aceştia.

Cererea pe piaţă rămâne robustă, în condiţiile în care lipsa de produse a limitat volumul total. Consultanţii Colliers remarcă faptul că mai multe elemente importante rămân pe agendă pentru următoarele trimestre, în principal, dar nu exclusiv, în sectorul birourilor.

La nivelul Europei Centrale şi de Est (CEE), consultanţii Colliers estimează că volumul investiţiilor imobiliare va creşte şi va atinge niveluri similare cu 2020, de aproximativ 10 miliarde de euro până la sfârşitul lui 2021. Estimarea preliminară pentru Europa, Estul Mijlociu şi Africa (EMEA) era de scădere anuală a volumelor cu aproximativ 32% în primele 9 luni ale anului, o scădere similară cu cea înregistrată în România. Locaţiile centrale din capitale rămân principala ţintă a investitorilor în cele mai mari economii europene, în special în sectorul birourilor, dar şi oraşele de rangul doi atrag atenţia.

Colliers este unul dintre liderii globali în servicii de consultanţă imobiliară şi de management al investiţiilor. Cu operaţiuni în 65 de ţări şi peste 15.000 de specialişti, a avut venituri anuale de 3,6 miliarde de dolari (4 miliarde de dolari inclusiv afiliaţii) şi active gestionate de 46 miliarde de dola

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Național

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top