Connect with us

Zeci de comune și orașe din județ și-au prelungit planurile urbanistice generale pe ultima sută de metri

Local

Zeci de comune și orașe din județ și-au prelungit planurile urbanistice generale pe ultima sută de metri

Consiliul Județean (CJ) Iași a emis zeci de avize pentru prelungirea de planuri urbanistice generale (PUG) în luna decembrie 2023, conform informațiilor publicate pe site-ul administrației județene.

Lista unităților administrativ-teritoriale care și-au prelungit PUG-ul: Cristești, Vlădeni, Hârlău, Aroneanu, Brăești, Dumești, Schitu Duca, Podu Iloaiei, Deleni, Moțca, Focuri, Cucuteni, Victoria, Gorban, Fântânele, Strunga, Dobrovăț, Andrieșeni, Balș, Erbiceni, Scobinți, Rediu, Ungheni, Coarnele Caprei, Tansa, Mădârjac și Popricani.

Solicitările de prelungire au început să „curgă” la CJ în a doua jumătate a lunii noiembrie, iar unele avize au fost eliberate de instituție chiar și în a treia zi de Crăciun.

În cazul municipiului Iași, prelungirea s-a făcut „automat”: acum câțiva ani, Consiliul Local Iași a decis prelungirea PUG-ului aprobat în 1999 (!) până la „adoptarea unui nou PUG”, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023, conform legislației în vigoare de la acel moment.

În schimb, în august 2023, Guvernul a prorogat din nou termenul (OG 33/2023) și a dat undă verde autorităților locale să poată prelungi PUG-urile aprobate înainte de 2003 cu încă 3 ani, respectiv până la data de 31 decembrie 2026. Astfel, în cazul municipiului Iași, actualul PUG, vechi de aproape 25 de ani, va fi în vigoare până la aprobarea unui nou PUG sau până în decembrie 2026.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top