Connect with us

A fost semnat contractul pentru reabilitarea unei amenajări de irigații din județul Iași: lucrări în valoare de 57 milioane lei

Proiecte publice

A fost semnat contractul pentru reabilitarea unei amenajări de irigații din județul Iași: lucrări în valoare de 57 milioane lei

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a semnat contractul pentru reabilitarea amenajării de irigații din Sculeni – Țuțora – Gorban, o lucrare care va costa peste 57 milioane de lei și care va deservi peste 21.000 hectare de pe raza a 12 comune ieșene.

La licitație au fost trei ofertanți și, inițial, câștigătorul a fost o firmă din Bistrița (Frasinul), dar o contestație depusă de către asocierea clasată pe locul doi a schimbat rezultatele procedurii: contractul a fost semnat cu asocierea INOVECO (lider, Ilfov)Euroclif PC (Constanța) pentru o sumă de 57,3 milioane lei (fără TVA), conform informațiilor APIX.ro.

Potrivit proiectului, lucrările se vor desfășura pe raza 12 a comune: Victoria, Popricani, Golăiești, Ungheni, Holboca, Țuțora, Comarna, Prisăcani, Costuleni, Grozești, Răducăneni și Gorban.

„Amenajarea de irigații Sculeni – Țuțora – Gorban este situată în zona din lunca râurilor Prut și Jijia, cuprinsă între localitățile Sculeni la Nord și Gorban la sud. Amenajarea este împărțită în două compartimente determinate și delimitate de lucrările de îndiguire și regularizare a râurilor Prut, Jijia și Bahlui”, se arată în documentația de licitație.

Conform sursei citate este vorba despre 8.727 hectare în zona Sculeni – Țuțora și de 12.282 hectare în zona Țuțora – Gorban. „Prin realizarea lucrărilor propuse se vor elimina pierderile de apă prin infiltrație, iar singurele pierderi de apă care se vor produce vor fi cele prin evaporație”, spune ANIF.

Principalele tipuri de lucrări propuse sunt:

  • reabilitarea construcțiilor aferente stațiilor de pompare SPA Sculeni și SPA Moreni și a incintei (clădiri stație, bazin și cămine, incinte stație)
  • refacerea instalațiilor tehnologice de pompare și a conductelor (Sculeni și Moreni)
  • reabilitarea instalațiilor de alimentare cu energie electrice (Sculeni și Moreni)

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top